„Pozicijoje užspaudėme rusus. Baisu, kas buvo paskui...“ „Azov“ skelbia, ką meluoja politikai (Video)  (3)

Šviesos tunelio gale dar nesimato, todėl niekas nežino, kiek ukrainiečių dar gins tėvynę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos informacinėje erdvėje politikų ir kariškių pasisakymai apie moralinę ir psichologinę priešo būklę labai dažnai yra diametraliai priešingi. Jeigu pirmieji kalba apie visišką rusų okupantų demoralizaciją, tai antrieji teigia, kad priešas pakankamai stiprus ir motyvuotas. 3-iosios atskirosios šturmo brigados vado pavaduotojas, buvęs „Azov“ pulko vadas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų majoras Maksimas Žorinas interviu  „Fabrika novin“ kanalui sakė, kad rusai Bachmuto kryptimi kovojo iki galo ir dažnai renkasi mirtį, o ne nelaisvę.

„Neseniai mums pavyko išvyti priešą iš pozicijų, užimti ir įsitvirtinti. Taigi šiose pozicijose priešas priešinosi kelias valandas ir gana stipriai ir užtikrintai“, – prisiminimais dalijosi Žorinas. „Rusai nepasidavė, nors jau buvo akivaizdu, kad juos mūsų pajėgos sutriuškins, jie neturėjo kur trauktis. Galėjo pasiduoti, bet, vis dėlto beveik visi pasirinko kovą ir mirtį. Į nelaisvę paėmėme vos kelis žmones. Taigi priešas yrai pakankamai aukštos moralinės ir psichologinės būsenos, kad galėtų kovoti, atsilaikyti ir net eiti į priekį“, - pabrėžė buvęs „Azov“ pulko vadas.

 

Tada kovotojas pažymėjo, kad kai kuriais atvejais ir kai kuriomis vietinėmis kryptimis priešas gali būti moraliai palaužtas, tačiau tokį vertinimą pateikti visoms priešiškoms jėgoms yra neteisinga.

„Visų pirma man labai gaila žmonių, gyvenančių svajonėse, – sakė Žorinas. – Taip, tai vyksta kai kurių politikų ir pareigūnų kalbų. Ukrainoje kuriama informacinė erdvė, kurioje jau laimėjome, priešas pabėgo ir viskas gerai. Bet realybė ne tokia.

 

Anot kovotojo, realybė tokia, kad priešas vis dar stiprus, todėl Ukrainai teks kovoti dar ilgai. Tie kariai, kurie dabar gina šalį, susižeidžia ir miršta, tai yra neatsiejama karo veiksmų dalis. Ir juos turės pakeisti ukrainiečiai, kurie vis dar yra civiliai. Būtent jiems Žorinas pataria atsigręžti į realybę, kad vėliau nepatirtų jokių moralinių ir psichologinių traumų.

Kaip pažymėjo buvęs „Azov“ vadas, šviesos tunelio gale dar nesimato, todėl niekas nežino, kiek ukrainiečių dar gins tėvynę.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(3)
(86)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: