Svarbi žinia! Rusijoje liepsnoja Pskovo aerodromas. Kaltinama Latvija (Video)  ()

Pskovas - tai 200 tūkstančių gyventojų miestas Rusijoje, per maždaug 60 km nuo Latvijos ar Estijos sienos. Ir jame šiąnakt liepsnoja didelis aerodromas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad liepsnoja Pskovo aerodromas, kuriame bazuojasi nemažai „Il-76“ transportinių lėktuvų. Tai - Rusijai svarbi oro pajėgų bazė. Naktį ir rugpjūčio 29 į 30-ąją šis aerodromas užsidegė. Vietiniai girdėjo sprogimus. Pranešama, kad Rusijos pajėgos ginasi nuo dronų atakos.

 

Štai kiek lėktuvų kartais stovėdavo Pskovo aerodrome:

Sprogimai buvo galingi. Pranešama, kad bent nukentėjo mažiausiai keturi lėktuvai ir degalų rezervuaras, kuris tikriausiai ir liepsnoja tokia ryškia liepsna. Vietiniai Pskovo gyventojai filmavo pravažiuojančias priešgaisrinės pagalbos mašinas, bet jos mažai kuo gali padėti - ataka tęsiasi, o liepsna yra per karšta, kad prie jos pavyktų prisiartinti.

 

Netrukus po pusės pirmos nakties Lietuvos laiku, gubernatorius Vedernikovas patvirtino, kad Rusijos pajėgos Pskovo oro uoste atremia dronų ataką. Pirminiais duomenimis, nukentėjusiųjų nėra, bet apie apgadintus ar sunaikintus lėktuvus nekalbama.

Tuo tarpu Rusijos karo korespondentai kaltina Latviją - esą dronai galėjo kilti tik iš jos teritorijos. Latvijos siena yra vos už 60 kilometrų nuo Pskovo aerodromo. Tuo tarpu Ukraina yra už 650 km. Ukraina tikrai turi dronų, kurie gali pasiekti Maskvą (tiesa, ji yra arčiau), o anksčiau buvo kalbama apie dronus, kurie gali įveikti 1000 km. Be to, dabar prisimenamas ir Ukrainos gynybos ministerijos atstovo pareiškimas - „Ukraina modifikavo savo priešlaivines raketas „Neptun“, kad jos galėtų atakuoti antžeminius taikinius. Artimiausiu metu jos skris į Maskvą ir kitus Rusijos miestus“. Tiesa, standartinė „Neptun“ lekia tik apie 300 km.

Latvijos teritorijos panaudojimas Rusijos atakoms galėtų tapti priežastimi konflikto eskalacijai, net tiesioginiam konfliktui tarp Rusijos ir NATO. Todėl tai - itin mažai tikėtina.

(189)
(3)
(186)

Komentarai ()

Susijusios žymos: