Kremliuje prasidėjo karas. Ir tai nieko gero  (1)

Kremliuje iš tiesų vyksta kova tarp klanų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir iš pirmo žvilgsnio šis teiginys atrodo gana optimistiškai. Tačiau iš tikrųjų yra vienas niuansas: šie žmonės kovoja tarpusavyje dėl Putino pinigų ir dėmesio. Ir kol niekas nebando nuversti Rusijos Federacijos vadovo, o jis pats nieko (masiškai) nesuima, neaišku, apie kokius faktus mes apskritai kalbame. Dauguma jų yra arba spekuliacijos, arba bandymas kovą dėl išteklių pavaizduoti kaip kovą prieš Putiną, nors diktatorius tikriausiai net skatina šią beprotybę. Kaip ir visi autokratai, jis labiausiai bijo, kad jo aplinka susivienys ir nuspręs jį nuversti, todėl jam naudinga vykstanti klanų kova.

Tokią nuomonę Rusijos opozicionierius, politologas, knygų „Debesų demokratija“ ir „Po Rusijos“ autorius Fiodoras Krašeninnikovas išsakė interviu su Natalija Vlaščenko, kurį galima pamatyti „Vlast&Vlaščenko“ „YouTube“ kanale.

Kaip pažymėjo ekspertas, apie „karus“ Kremliaus viduje nieko negalime sužinoti, kol jie neišplaukia į paviršių, o į paviršių jie gali iškilti dviem būdais.

Pirmasis būdas: ryte įsijungiame „YouTube“ ir mums parodo kokį nors asmenį, kuris sako, kad Putinas nusibaigė, susirgo arba mirė, ir kad dabar jį pakeis koks nors Laikinasis komitetas. Ir suprantame: „Aha, štai ir viskas, pagaliau, valio!“

Antrasis variantas: sužinome, kad Maskvoje suimta dešimtys žmonių: ministrų, generolų ir pan. Ir tada tampa aišku, kad Kremliuje buvo sąmokslas, bet jis buvo atskleistas.

 

„Bet dabar darosi keista. Visi kalba apie kažkokio sąmokslo atsiradimą, bet Putinas nieko nesuima. Kaip taip yra? Specialiosios tarnybos sėdi ir nieko nedaro? Tiesą sakant, šia prasme sąmokslininkai turi labai mažą spragą. Prigožinas viską labai sugadino, nes jei armijoje ar specialiosiose tarnybose buvo nepatenkintų žmonių, tai dabar jų priežiūra sustiprėjo dešimteriopai“, - aiškino Krašeninnikovas.

Ekspertas taip pat pažymėjo, kad Prigožino maištas buvo nukreiptas prieš Gerasimovą ir Šoigu, t. y. tai taip pat buvo kova dėl Putino pinigų ir dėmesio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(9)
(-2)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: