„380 000 narių. Jie veržiasi į mūšį.“ Tai būtų beprotybė. Ką Putinas gali mesti į karą  (5)

Putinas kovoti į Ukrainą gali pasiųsti paauglius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali pasiųsti savo organizacijos „Jaunoji armija“  paauglius į karą prieš Ukrainą. Apie tai praneša leidinys „Express“.

Žurnalistų duomenimis, Rusijos nacionalinė karinio patriotinio socialinio judėjimo asociacija „Jaunoji armija“ populiari tarp vaikų iš mažas pajamas gaunančių šeimų ir vaikų namų auklėtinių.

Pasak žurnalistų, istorikas, Rusijos kultūros ir propagandos ekspertas Janas Garneris netrukus pasirodysiančioje knygoje „Z karta“ pareiškė, kad daugelis Rusijos paauglių yra pasirengę veržtis į mūšį. Jis teigia, kad socialiniuose tinkluose jie dažnai skelbia vaizdo įrašus, kuriuose pasirodo su ginklais.

Leidinyje pažymima, kad „Jaunoji armija“ buvo sukurta 2015 m. Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu iniciatyva. Organizacija moko vaikus, dažnai iš asocialių šeimų, kaip naudotis ginklais, taip pat skleidžia tarp jų Kremliui palankią propagandą. 2019 m. duomenimis, „Jaunoji armija“  turėjo apie 380 000 narių.

 

Garneris savo knygoje pažymi, kad Rusijos gynybos ministerija į organizaciją verbuoja vaikus iš vaikų namų, teigdama, kad tai gelbsti juos nuo alkoholizmo ir nusikaltimų.

Pranešama, kad Europos Sąjunga jau pripažino „Jaunosios armijos“ ryšius su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis. Organizacijai buvo įvestos sankcijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(31)
(-17)

Komentarai (5)