Skamba visa Lenkija. „Atsiprašau Putino...“  (2)

Małgorzata Zych kandidatavo į Lenkijos Senatą, kaip „Lenkijos valstiečių partijos“ sąrašo narė. Ji smerkė Putino veiksmus, vadino jį karo nusikaltėliu. Tuomet ji pasitraukė iš rinkimų ir atsiprašė Putino. Keista istorija?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Małgorzata Zych yra keista asmenybė Lenkijos politinėje erdvėje. Ji ir anksčiau garsėjo populistiniais, prorusiškais ir anti-ukrainietiškais pasisakymais, todėl „Lenkijos valstiečių partijos“ pirmininkas reikalavo, kad ji pasmerktų Putino agresiją Ukrainoje. Jei Putino nusikaltimai prieš kaimyninę šalį Zych netrukdo, jai nėra ko būti partijos sąraše ar Senate apskritai. Ji šį ultimatumą įvykdė.

Tačiau penktadienį paaiškėjo, kad Zych nebėra kandidatė į Lenkijos Senatą. Jau šeštadienį Zych paskelbė įrašą, kuriuo neigė, kad Putinas yra karo nusikaltėlis, ir net atsiprašė jo, kad ankstesniame pareiškime jį taip pavadino.

„Rusijos prezidento Vladimiro Putino vadinimas karo nusikaltėliu neatitinka demokratinės teisinės valstybės vertybių ir krikščioniškų vertybių, nes vis dar nėra Tarptautinio baudžiamojo teismo nuosprendžio,“ sakė Zych.

Bet tai nebuvo viskas. Zych apie Putiną sakė, kad „negalima smerkti kito žmogaus, nes tai gali padaryti tik Dievas“. Taigi, ji ne tik atsiprašo, kad Putiną pavadino karo nusikaltėliu, bet ir nemano, kad kiti jį turėtų smerkti už jo karą prieš Ukrainą.

 

Siekdama ramios sąžinės, atsiprašau Rusijos prezidento Vladimiro Putino, kad savo šių metų rugpjūčio 30 dienos pareiškime jį pavadinau karo nusikaltėliu,“ sakė Zych.

(5)
(70)
(-65)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: