[ŽT] „Pasekmės geometrine progresija.“ Erdoganas turi pasiūlymą Putinui  ()

Pasak žurnalistų, Sočyje vyksiančiame susitikime bus aptariamos kelios temos vienu metu. Abu prezidentai aptars „grūdų susitarimo“ problemą ir grįš prie taikos derybų aptarimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas per derybas su Rusijos kolega Vladimiru Putinu ketina vėl kalbėti apie karo nutraukimą ir yra pasirengęs tarpininkauti. Tai rugsėjo 4 d. pranešė laikraštis „Milliyet“.

Susitikimas įvyks pirmadienį Rusijos Sočio mieste. Žurnalistai, remdamiesi savo šaltiniais, pažymėjo, kad pagrindinė dialogo tema bus „grūdų susitarimas“, iš kurio Kremlius nusprendė pasitraukti liepos viduryje.

Recepas Tayyipas Erdoganas paragins Vladimirą Putiną grįžti prie susitarimo įgyvendinimo, tačiau kokiomis sąlygomis - nežinoma.

Tarp kitų temų, kurias ketinama aptarti, yra taika Ukrainoje. Turkijos vadovas nori, kad būtų pradėtos sąžiningos ir ilgalaikės Ukrainos ir Rusijos Federacijos taikos derybos.

Susitikime bus konstatuota, kad po pusantrų metų pasekmės išaugo geometrine progresija ir teisinga taika nebus nuostolinga nė vienai pusei.

 

„Pabrėždamas, kad svarbu regione įtvirtinti ilgalaikę taiką ir stabilumą, R. T. Erdoganas perduos, kad yra pasirengęs imtis tarpininko vaidmens ir teikti visokeriopą paramą, įskaitant tiesiogines derybas, siekiant užtikrinti ilgalaikę taiką tarp kariaujančių šalių“, - pažymima žurnalistų medžiagoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(7)
(12)
(-5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()