Finansavimas bet kokia kaina. Kokia Rusijos karo pramonės būklė  ()

Putino režimui visiškai nerūpi daugybė Rusijos problemų, įskaitant ekonomines. Vladimiras Putinas ir toliau bet kokiomis aplinkybėmis finansuoja gynybos kompleksą, net ir darydamas žalą kitoms sritims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, Rusijos karinio-pramoninio komplekso pajėgumai nebėra tokie, kokie buvo prieš karą, kurį taip pat paveikė sankcijos. Tačiau valstybės lėšos ten ir toliau masiškai pilamos. Apie tai pranešė Rusijos opozicijos politikas Genadijus Gudkovas.

Vienintelis serijinis Rusijos raketų paleidimo savaeigio „Grad“ ir „Smerč“ gamintojas aukcionui pateikė daugiau kaip 70 mln. rublių (apie 725 000 JAV dolerių) skolinių įsipareigojimų Rusijos ministerijai. Kalbama apie Permėje įsikūrusią bendrovę „Motovilikhinskiye  Zavody“. Dar 2018 m. įmonė buvo bankrutavusi.

„Jie buvo atsidūrę juodojoje skylėje, nes „Rostec“ (karinės produkcijos vystymo korporacija) yra blogiausia, ką galima padaryti iš Rusijos gynybos komplekso, nes jų vadovai į aukcioną išleido ne vieną įmonę“, - sakė Genadijus Gudkovas.

Vis dėlto negalima teigti, kad Rusijos karinio-pramoninio komplekso padėtis yra labai sunki. Į jį vis dar investuojamos didžiulės lėšos.

Tai, kas dabar Rusijoje finansuojama, yra karas. Visa kita finansuojama likutiniu principu, tačiau karas finansuojamas pagal visą programą. Taip, pasitaiko nesėkmių, netvarkos, neįgyvendinimo, bet apskritai Putinas mano, kad tai strategiškai svarbus dabartinės padėties elementas,“ - pabrėžė politikas.

 

Be to, Rusija dabar stengiasi atkurti pramoninio komplekso pajėgumus. Visų pirma svarstoma galimybė priversti jį dirbti trimis pamainomis - faktiškai visą parą. Visa tai daroma siekiant kompensuoti Rusijos potencialo praradimą mūšio lauke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(2)
(21)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: