[ŽT] „Jis šlovina Maskvą.“ Bus netikėtumų. Europoje į valdžią ateina Putino gerbėjas  (1)

Europos šalis netrukus gali tapti nauja Rusijos sąjungininke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 30 d. Slovakijoje į valdžią gali ateiti prorusiška Vengrijos ministro pirmininko V. Orbano kopija Robertas Fico, kuris smerkė „Ukrainos fašistus“ ir prieštaravo Slovakijos vyriausybės sprendimui tiekti Ukrainai ginklus.

Apie tai rašo britų leidinys „The Guardian“.

„Jis šlovina Maskvą ir yra orientuotas į Vengrijos ministrą pirmininką Viktorą Orbaną. ES ir NATO netrukus gali turėti naują problemų sukėlėją“, - rašo žurnalistai.

50 proc. slovakų mano, kad JAV kelia grėsmę saugumui, ir šis skaičius smarkiai išaugo vos prieš kelerius metus, o tik 40 proc. slovakų mano, kad už karą Ukrainoje yra pirmiausia atsakinga Rusija – tai mažiausias procentas Vidurio ir Rytų Europoje.

 

Slovakija 2022 m. vasario mėn. pasisakė už Ukrainos suverenitetą, tačiau jei bus išrinktas R. Fico, ji rizikuoja apsisukti 180 laipsnių kampu ir paremti V. Putiną. Šalis yra Rusijos propagandos galios bandymų poligonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(51)
(-45)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)