„Tai jis organizavo sukilimą.“ Netikėta žinia, kas stovėjo už Prigožino. Peskovo reakcija  ()

Rusijos Federacijos generolo Surovikino paleidimas: žiniasklaida sužinojo detales.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo pat Jevgenijaus Prigožino maišto pradžios buvo dirbama su „maišto“ dalyviais, kurio metu du artimiausi generolo Surovikino pavaldiniai surašė pranešimą, kuriame jam buvo inkriminuotas tiesioginis „sukilimo“ organizatoriaus titulas  Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų gretose: „Tai jis organizavo sukilimą“.

„VČK-OGPU“ šaltinio teigimu, vėliau šių liudijimų nepavyko paneigti, tačiau viskas išsisprendė dėl Prigožino ir „Wagner“ likvidavimo. Sergejui Kirijenkai ir Sergejui Čemezovui pavyko įtikinti Putiną, kad po Prigožino mirties nėra jokios rizikos „atleisti“ Surovikinui.

Sergejus Kirijenka savo poziciją dėl būtinybės atleisti Surovikinui pagrindė tuo, kad prezidento rinkimų ir V. Putino reitingo kritimo išvakarėse svarbu Putino rankose laikyti tokią „kortą“ kaip Surovikinas. Tiesą sakant, gerokai sustiprėjus Šoigu figūrai, kiti „bokštai“ yra priversti imtis priemonių, kad sulaikytų Šoigu hegemoniją šalies valdžios bloke, kur galimas veikėjas yra Surovikinas, kuris vis dar turi autoritetą tarp kariškių ir civilių gyventojų.

 

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas neleido žurnalistui užduoti klausimo apie generolą Sergejų Surovikiną, kuris po ginkluoto „Wagner“ sukilimo nepasirodė viešumoje.

„Sergejus Šoigu vakar neatsakė į žurnalistų klausimą apie galimą tyrimą dėl generolo Surovikino. Ar galiu užduoti jums šį klausimą, ar ką nors žinote?“ – paklausė žurnalistas Peskovo.

„Ne, negalite“, – atsakė Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius.

Išvakarėse Rusijos Federacijos gynybos ministras Sergejus Šoigu, paklaustas, ar prieš Surovikiną vykdomas tyrimas, paklausė: „Turite klausimų?“ - ir išėjo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(2)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: