„Nesirodo jau 5 dienas. To dar nėra buvę.“ Kažkas nutiko. Dingo Konašenkovas  (2)

Rusijos žiniasklaida skelbia „nerimą keliančias“ naujienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto memu tapęs Rusijos Federacijos Gynybos ministerijos atstovas spaudai Igoris Konašenkovas, nuo karo pradžios beveik be pertraukos skaitė Gynybos ministerijos pranešimus apie karą su Ukraina. Tačiau dabar Kanašenkovas staiga dingo ir eteryje nepasirodo jau 5 dienas, ko dar nebuvo per karą su Ukraina.

Rusijos žiniasklaida atkreipė dėmesį į Konašenkovo dingimą.

Paskutinis vaizdo įrašas su Konašenkovu buvo paskelbtas Rusijos gynybos ministerijos „Telegram“ kanale rugsėjo 1 d. Nuo to laiko ministerija karo eigos ataskaitas skelbia tik tekstiniu formatu. Kur išvyko Konašenkovas, neaišku.

Prieš tai Konašenkovo ​​pranešimai buvo skelbiami beveik kasdien, jis dingdavo ne ilgiau kaip kelioms dienoms. Iš 92 dienų nuo birželio 1 iki rugsėjo 1 d., vaizdo įrašai su juo buvo publikuojami Gynybos ministerijos kanale 70 dienų.

Per šį laiką didžiausias lūžis jo reportažuose įvyko pačioje vasaros pabaigoje: vaizdo įrašai nebuvo publikuojami keturias dienas – nuo ​​rugpjūčio 27 iki rugsėjo 1 dienos. Konašenkovas net paskelbė savo vaizdo įrašą birželio 24 d., pačiame „Wagner“ maišto įkarštyje.

 

Naujienų agentūros primena, kad Konašenkovas yra pagrindinis Rusijos gynybos ministerijos viešasis pranešėjas. Invazijos į Ukrainą metu jis tapo vienu pagrindinių pajuokos ir patyčių socialiniuose tinkluose objektų, nuolat skelbiančiu nepatikimą informaciją apie „didžiąsias Rusijos armijos pergales“.

Naudodamasi Konašenkovo ​​veidu, Rusijos gynybos ministerija praneša apie „pergales“. Nurodyti skaičiai ne kartą buvo paneigti faktais. Nuolatinis perdėjimas, melas ir apgaulė pasiekė tokį lygį, kad Konašenkovas tapo legendiniu interneto memu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(12)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: