„Turkija negavo to, ko norėjo.“ Sąmokslas prieš Ukrainą?  ()

Erdoganas rezga slaptus susitarimai už Ukrainos nugaros?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos prezidentas Recepas Erdoganas rugpjūčio 20 d. vyko vizito į Vengriją, kur susitiko su ministru pirmininku Viktoru Orbanu. Viena iš valstybių vadovų aptartų temų buvo Rusijos ir Ukrainos karas. O jau rugsėjo 4 d. R. Erdoganas išvyko į Rusiją susitikti su diktatoriumi Vladimiru Putinu.

Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas „24 kanalui“ aiškino, ar gali būti koks nors sąmokslas prieš Ukrainą. Be to, jis pastebėjo, kad R. T. Erdoganas savo elgesiu anuliuoja bet kokius susitarimus.

Subjektai, kurie nuspręs šio karo baigtį, yra Ukraina – numeris vienas, po to JAV ir Jungtinė Karalystė – numeris du, o po to Europos Sąjunga – numeris trys. Fiziškai, psichologiškai, informaciniu ir diplomatiniu požiūriu neįmanoma, kad šis karas baigtųsi susitarimais, kuriuose dalyvautų, pavyzdžiui, V. Orbanas.

Kaip pažymėjo Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas, Orbanas apskritai nėra pasaulinio politinio proceso subjektas. Viskas, ką jis sako, neturi jokio realizmo, nedaro jokios įtakos, o Vengrijos įtaka yra itin menka, net ir Europos procesams.

„Apskritai šalys, kurios mėgsta būti pažemintos, pirmiausia 1956 m., arba prisiminkime Sakartvelą 2008 m., ir tų šalių vyriausybės po to toliau klūpo prieš jas pažeminusią šalį, nėra vertos, kad į jas būtų kreipiamas dėmesys. Jos neturi jokios įtakos niekam. Visi tie, kurie klūpo ant kelių, niekada nieko neįtakoja“, - sakė Podoliakas.

 

Rusija nėra ta šalis, su kuria galima susitarti, nes ji to neįvykdys. Ne pagal bet kokius susitarimus – užkulisinius, neužkulisinius ir pan. Pasaulyje vyrauja legalistinė praktika – susitarimų reikia laikytis. Rusija yra vienintelė šalis, kuri nesilaiko susitarimų, todėl eiti dėl ko nors derėtis su Putinu yra nesąmonė. Nėra nei dujų centro, nei susitarimo dėl grūdų, nei grūdų koridorių. V. Putino supratimo, kad šis karas itin neigiamai veikia regioną – vėlgi, nėra.

 

Šiandien V. Putinui pergalė reiškia įšaldytą konfliktą ir nuolatinę teroristinę veiklą Ukrainos atžvilgiu ant demarkacinės linijos. Tai leis jam išlikti politine figūra.

„Todėl Turkija tikrai negavo to, ko norėjo. Mano nuomone, šiandien su Putinu vesti bet kokias derybas yra keista“, - pridūrė Podoliakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)

Komentarai ()