[ŽT] „Nori paskandinti Rusijos laivyną.“ Muskas išsigandęs, ką suplanavo Ukraina  ()

Sklandant kalboms, kad Elonas Muskas nurodė išjungti „Starlink“ paslaugas okupuotame Kryme, turtingiausias pasaulio žmogus suskubo tai paneigti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-08 [ŽT] „Nori paskandinti Rusijos laivyną.“ Muskas išsigandęs, ką suplanavo Ukraina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Walteris Isaacsonas, rašantis Musko biografiją, CNN atskleidė, kad milijardierius nenorėjo, kad jo palydovinio interneto paslauga „Starlink“ būtų panaudota atakoms prieš Rusijos Juodosios jūros laivyną. Žurnalistai pasigavo šią žinią ir paskelbė, kad Muskas nurodė išjungti „Starlink“ prieinamumą okupuotoje teritorijoje, nes baiminasi, kad į sėkmingą Ukrainos ataką Rusija atsakys branduoliniais smūgiais.

Tačiau dabar Muskas tai paneigė „Twitter“ įrašu. Jis teigia nedavęs nurodymo išjungti „Starlink“ Kryme - sistema ten ir taip neveikė. „Nurodyti „Starlink“ regionai nebuvo aktyvuoti. „SpaceX“ nieko neišjungė", - rašė Muskas.

Bet Muskas patvirtino, kad atmetė Ukrainos prašymą aktyvuoti „Starlink“ Kryme, nes baiminosi galimos atakos prieš Rusijos laivyną.

 

„Vyriausybės institucijos skubiai prašė aktyvuoti „Starlink“ iki pat Sevastopolio. Ketinimas nuskandinti didžiąją dalį prisišvartavusio Rusijos laivyno buvo akivaizdus. Jei būčiau sutikęs su jų prašymu, „SpaceX“ būtų aiškus didelio karo akto ir konflikto eskalavimo bendrininkas“, – aiškino Muskas. Ir dabar yra vadinamas prorusišku bailiu.

Muskas teigia, kad norėtų, kad Ukraina ir Rusija skelbtų paliaubas, bet neragina Rusijos palikti Ukrainos.

(4)
(28)
(-24)

Komentarai ()