Rusijos smūgis NATO. Netikėta žinia. Rumunijoje skelbiama apie evakuaciją  (3)

Virš šio kaimo dronai skrido ne kartą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naktį iš rugsėjo 3-iosios į 4-ąją Rusijos armijos atakos Ukrainos teritorijoje metu paleisti iraniečių dronai „Shahed“ nukrito Rumunijos teritorijoje. Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos nusitaikė į uosto teritoriją Izmaile, Odesos srityje, bet nepataikė.

Tik dabar, gresiančios grėsmės virš su Odesos regionu besiribojančio Rumunijos kaimo fone, buvo paviešinta informacija, kad virš šio kaimo dronai skrido ne kartą. Rusijos dronų taikinys – Izmailo uostas, esantis maždaug 300 m atstumu nuo šio Ukrainos strateginio objekto.

Apie galimą evakuaciją, kuri galėtų būti atlikta Rumunijos kaime prie sienos su Ukraina, galite sužinoti iš digi24.ro šaltinio.

Komunos meras susisiekė su organizacija, kuriai priklauso šis kaimas, pirmiausia ragindamas vietos gyventojus palikti savo namus, kad nerizikuotų savo gyvybėmis. Meras su Rumunijos gynybos ministru aptarė galimybę evakuoti žmones, gyvenančius itin arti Izmailo. Jis savo ruožtu patikino, kad valdžia aprūpins pabėgėlius viskuo, ko jiems reikia (būstu ir maistu).

 

Kadangi Plauri kaimo gyventojai teigia jau mėnesį stebintys virš jų namų skraidančius dronus, kurie gali nukristi ir pakenkti jų turtui bei žmonių sveikatai, laikina evakuacija yra geriausia, ką jų labui galima padaryti. Kita vertus, ne visi nori palikti savo namus, nori likti kaime, net rizikuodami savo gyvybe.

Evakuacija yra kaip rekomendacija, o tai reiškia, kad kiekvienas gali nuspręsti išvykti ar pasilikti.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(4)
(7)

Komentarai (3)