Rusija skelbia monstrišką sraigtasparnių flotilę kovai su dronais. Kas žinoma  (2)

Rusijos sraigtasparniai turi valdomų raketų, skirtų dronams perimti jų oro erdvėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekdama sustiprinti Rusijos oro gynybą, Rusijos Federacija paskelbė apie specialių Mi-28 sraigtasparnių vienetų kūrimą kovai su dronais. Tai pranešė „Defense Express“, remdamasi Rusijos tinklais.

Propagandistai pradėjo rašyti, kad oro ir kosmoso pajėgos pradėjo formuoti Mi-28 būrius kovoti su dronais Rusijos oro erdvėje. Teigiama, kad jie jau pradėjo kovinę tarnybą, tačiau nežinoma, kiek jų yra įtraukta į vieną lentų būrį, kaip ir jų bazės vieta. Tačiau jie priduria, kad Mi-28 tariamai turi priimtinų savybių kovoti su dronais.

Sraigtasparnio kreiserinis greitis siekia 265 km/val., o dronai esą neskraido greičiau nei 200 km/val. Mi-28 taip pat yra ginkluotas 30 mm pabūklu, galinčiu numušti taikinius ir valdomas raketas su infraraudonųjų spindulių nukreipimo galvute. Iš viso okupantai turi 80 Mi-28N, 10 Mi-28NM ir 13 mokomųjų ir kovinių sraigtasparnių Mi-28UB.

Todėl autoriai daro prielaidą, kad nemaža dalis sraigtasparnių bus įtraukti į tokias užduotis. Be to, propagandistai teigia, kad raketos „Whirlwind“ pasirodė neveiksmingos dėl borto įrangos trūkumų. Mi-28NM yra naujas patobulinimas, turintis tolimojo nuotolio LMUR raketas. Jie ypač pavojingi Ukrainos kariuomenei, nes jų nuotolis yra 10-15 km. Todėl tikėtina, kad jie taps naujų padalinių pagrindu.

 

Be to, Ukrainos GUR jau paskelbė vaizdo įrašą, kaip rusiškas Mi-28 bandė numušti ukrainietišką droną. Tačiau jam to padaryti nepavyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(10)
(-7)

Komentarai (2)