[ŽT] „Tai patyrė beveik 90% Ukrainos karo belaisvių...“  ()

Ukraina ir Rusija reguliariai apsikeičia karo belaisviais. Tik namo grįžę ukrainiečiai pasakoja labai šiurpias istorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos generalinis prokuroras Andrijus Kostinas, susitikime su JT specialiąja pranešėja kankinimų klausimais dr. Alice Jill Edwards, atskleidė, kad apie 90 % ukrainiečių karo belaisvių rusų rankose buvo kankinami, prievartaujami, girdėjo grasinimus seksualiniu smurtu.

Ukrainos tyrėjai išlaisvintose teritorijose renka kankinimų įrodymus, bet daug papasakoja ir patys per mainus grįžę kariai.

„Šių baisumų įrodymų randame visose išlaisvintose teritorijose. Vien Chersono srityje užregistruota 11 kankinimų. Charkivo srityje tiriama beveik 100 kankinimų atvejų, kurių metu nustatyta daugiau nei 700 aukų. Matome panašų vaizdą kituose deokupuotuose regionuose“, – pažymėjo Andrijus Kostinas.

 

Iki šiol nustatyti 156 įtariamieji – rusų kariai ir okupacinės „valdžios“ atstovai. 35 kankintojai jau nuteisti už kankinimus ir netinkamą elgesį su karo belaisviais.

„Agresorius kankinimus naudoja ir kaip karo ginklą, ir kaip Ukrainos tapatybės naikinimo metodą okupacijos sąlygomis“, – pareiškė Ukrainos generalinis prokuroras.

(15)
(23)
(-8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: