Rusijos ataka. Rumunija skubiai kreipiasi į NATO  ()

Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas sakė, kad rastos nuolaužos yra „panašios į tas, kurias naudojo Rusijos armija“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rumunijoje rasti nauji bepiločio orlaivio fragmentai, „panašūs į tuos, kuriuos naudojo Rusijos armija“. Teritoriją saugojo kariškiai, o šalies prezidentas Klausas Iohannisas telefonu kalbėjosi su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu, kurio metu informavo jį apie naujus įvykius. Anksčiau Rumunija neigė faktą, kad Rusijos bepiločiai orlaiviai skrido ir krito į jų teritoriją. Apie tai rašo „Digi24“.

Už 2,5 kilometro nuo Plauru miesto buvo rastos naujos drono nuolaužos. Šiuo metu ši teritorija yra saugoma.

Chaatalkioi komunos meras Tudoras Cernege'as žurnalistams sakė, kad rugpjūčio pradžioje vietiniai gyventojai pranešė apie bepiločio orlaivio katastrofą rajone, „šis faktas buvo nepagrįstai ignoruojamas“, ir pažymėjo, kad toks slaptumas „nesukelia nieko gero“.

Rumunijos karinio jūrų laivyno kariai, išsiųsti atlikti tyrimų užduotis Tulčės apskrities Plauru rajone, šeštadienį atliko paeišką ir pranešė apie savo radinius.

 

Atlikus lauko tyrimus buvo aptikti bepiločio orlaivio fragmentai, panašūs į tuos, kurie buvo naudojami Rusijos armijoje. Teritorija buvo apsaugota kariškių, rasti elementai bus atrinkti analizei ir techninei ekspertizei", – pranešė Rumunijos gynybos ministerija.

 „Griežtai smerkiu šį incidentą, kurį sukėlė Rusijos atakos prieš Ukrainos uostus Dunojaus upėje“, – sakoma šalies vadovo pranešime.

„Šie išpuoliai, labai nepateisinami, pažeidžia tarptautinės teisės normas, nes yra karo nusikaltimai“, – pabrėžia šalies vadovas.

 

Iohannis taip pat pažymėjo, kad jis telefonu kalbėjosi su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu, kurio metu informavo jį „apie naujus įvykius“. O jis savo ruožtu patvirtino visišką solidarumą su Rumunija ir patikino, kad Šiaurės Atlanto aljansas ir jo sąjungininkai yra visiškai Rumunijos pusėje, ką įrodė, pavyzdžiui, neseniai priimtas JAV sprendimas padidinti F-16 lėktuvų skaičių Rumunijoje.

Kaip jau sakiau, Rumunija yra labai gerai apsaugota NATO ir turi stipriausias saugumo garantijas per visą mūsų istoriją“, – sakė prezidentas Klausas Iohannisas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()