Dar neregėtas smūgis rusams. Rusija išprotės, ką padarė ES  (3)

ES uždraudė rusams įvažiuoti su savo automobiliais, taip pat įsivežti asmeninius išmaniuosius telefonus, nešiojamus kompiuterius, papuošalus ir kosmetiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjunga uždraudė rusams įvažiuoti su savo automobiliais, taip pat įsivežti asmeninius išmaniuosius telefonus, nešiojamus kompiuterius, papuošalus ir kosmetiką. RBC pranešė apie tai rugsėjo 10 d., remdamasi Europos Komisija.

Leidinio teigimu, Rusijoje registruotų lengvųjų automobilių įvažiavimas į ES šalis „laikomas uždraustu importu“. Nesvarbu, ar automobilis naudojamas asmeniniais ar komerciniais tikslais.

Be to, į klausimą: „Ar Rusijos piliečiai gali laikinai su savimi atsivežti asmeninius daiktus ir transporto priemones, išvardytas 10 str. XXI priede į Europos Sąjungą, pavyzdžiui, turizmo tikslais?“ — Europos Komisija atsakė: „Ne“.

Anot RBC, į asmeninių daiktų sąrašą įtraukta, pavyzdžiui: kosmetika; lagaminai; nešiojamieji kompiuteriai; mobilieji telefonai; odos ir kailių gaminiai; pusbrangiai ir brangakmeniai; tualetinis popierius; šampūnai; dantų pastos; priekabos ir puspriekabės prekėms gabenti; jachtos; fotoaparatai.

Tai, kad iš Rusijos į ES šalis įvažiuoti su lengvaisiais automobiliais neįmanoma, liepos pradžioje patvirtino Vokietijos muitinė. Jau žinomi atvejai, kai pasienyje su Vokietija buvo konfiskuoti rusų automobiliai.

 

Rusijos žurnalistas, žinomas kaip Antonas Orehas, sureagavo į šią naujieną. Jo nuomone, tokios priemonės „iš esmės reiškia draudimą rusams atvykti į ES“.

„Galima, žinoma, ateiti pėsčiomis, purvinam ir nesiprausiusiam, be telefono ir lagamino, bet tokių gražuolių nebus daug. Be to jie atitiks pasakišką rusų įvaizdį su balalaika ir vyžom“, – savo nuomonę „Telegram“ kanale išsakė jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(278)
(5)
(273)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: