„Prie Ukrainos sienos išsirikiavo daugybė raketų „Iskander.“ Ką sumanė Rusija  (1)

Rusijos Federacija aktyviai naudoja aviaciją prieš Ukrainos karius, nors bijo galingos Ukrainos oro gynybos sistemos, kuri patvirtino savo efektyvumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023 m. rugsėjo 10 d. Rusija netoli sienos su Ukraina pastatė 46 raketų komplekso „Iskander“ paleidimo įrenginius, o tai kelia potencialią grėsmę Ukrainos gyventojų centrams. Tai Jaltos Europos strategijos (TAIP) posėdyje paskelbė Ukrainos vidaus reikalų ir komunikacijos ministerijos Pagrindinio žvalgybos direktorato viršininko pavaduotojas Vadymas Skibickis, rašo „Interfax -Ukraine“.

Anot jo, būtent šios sistemos pagalba Rusija smogė rugsėjo 8-ąją, naudodama ir balistines, ir sparnuotąsias raketas.

„Taigi yra metodiškai naikinami pirmiausia civiliniai mūsų valstybės objektai“, – agentūra „Interfax-Ukraine“ cituoja Skibickį.

Skibickis taip pat pažymėjo, kad Rusija aktyviai naudoja savo aviaciją prieš Ukrainos karius, nepaisydama nuogąstavimų dėl galingos Ukrainos oro gynybos sistemos, kuri įrodė savo efektyvumą.

 

„Patvirtinu, kad didelį procentą sparnuotųjų raketų ir kitos amunicijos, nukreiptos į civilius ir karinius objektus, sunaikina mūsų oro gynybos sistema. Dėkojame partneriams už naujausius ginklus, kurie buvo perduoti mūsų valstybei, ir jie yra veiksmingi, jie duoti galės apsaugoti mūsų valstybę“, – sakė Vyriausybės atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(104)
(6)
(98)

Komentarai (1)