„Ne, dar ne. Ačiū Dievui...“ Perspėja apie rimtą laukiantį pokytį. Ukraina gali likti viena  ()

Ukraina toliau priešinasi Rusijos agresijai. Ir sąjungininkai bei partneriai jai padeda tai daryti. Tačiau jei jie sumažins paramos apimtis, Kyjivui teks imtis ryžtingų žingsnių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viename interviu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pabrėžė pagalbos Ukrainai svarbą. Jis pažymėjo, kad jei ji taps mažesnė, šalies ekonomika turės militarizuotis, skelbia „The Economist“.

Pirmiausia jis pažymėjo, kad pagalbos Ukrainai apribojimas bus karo tęsimosi priežastis. Taigi rizika jau laukia ir pačių Vakarų.

Juk sunku numanyti, kokia gali būti milijonų ukrainiečių pabėgėlių Europos šalyse reakcija, jei jie sužinos, kad jų šalis apleista. Ukrainiečiai labai dėkingi visiems, kurie juos priglaudė, ir nepamirš Ukrainos draugų parodyto dosnumo ir gerumo. Tačiau, tikina valstybės vadovas, Europai nebus „gera istorija“, jei ji „įvarys šiuos žmones į kampą“.

Leidinyje pažymima, kad išsivaduojamasis karas Ukrainą pastatytų į kelio išsišakojimą. Taip Ukraina netektų dar daugiau žmonių tiek fronto linijose, tiek tremtyje. O tai sukeltų „visiškai militarizuotą ekonomiką“.

Pasak V. Zelenskio, vyriausybė turės pasiūlyti tokią perspektyvą ukrainiečiams. Tačiau jis nepatikslino, kaip. Leidinyje pažymima, kad prezidentas „morališkai“ pasirengęs pokyčiams.

„Tačiau šią idėją jis aptars su savo žmonėmis tik tada, kai silpnumas taps „tendencija“ jo Vakarų pasekėjų akyse. Ar tas momentas jau atėjo? „Ne, dar ne“, - sako jis. – „Ačiū Dievui“, - teigiama leidinyje.

 

Valstybės vadovas supranta, kad jei Vakarų ekonominė parama nutrūks, padėtis Ukrainoje taps gerokai sudėtingesnė. Tai pakenks ne tik šalies ekonomikai, bet ir karinėms pastangoms. Štai kodėl jis nesileidžia į kalbas.

„Jei nesi su Ukraina, esi su Rusija, o jei nesi su Rusija, esi su Ukraina. Ir jei partneriai nepadeda mums, jie padės Rusijai laimėti. Taip jau yra“, - pabrėžė jis.

Jis supranta, kad išlaikyti paramą bus sunku. Ypač atsižvelgiant į tai, kad fronte nėra didelės pažangos. Taip pat dėl to, kad kai kurie sąjungininkai, ypač JAV, 2024 m. rengia rinkimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: