Beveik 700 tūkst. rusų. Artėja žiaurus pragaras  ()

Įvairiais Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybės skaičiavimais, Kremlius gali mobilizuoti nuo 400 iki 700 tūkst. žmonių. Tuo pat metu Maskvoje ir Sankt Peterburge planuojamos mobilizacijos skaičiai vėl išlieka minimalūs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 11 dieną Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas paskelbė, kad netrukus Rusijos Federacijoje ir laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose prasidės masinė priverstinė gyventojų mobilizacija. Taip yra dėl katastrofiškų nuostolių, pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo spaudos tarnyba.

Pasak kariškių, pagal dokumentus, kurie jau buvo nutekinti į internetą, Rusija, įvairiais vertinimais, gali sutelkti nuo 400 iki 700 tūkst. žmonių.

Tokiu atveju Čečėnijos Respublikos gyventojai bus taip pat šaukiami.

„Pažymėtina, kad taip pat planuojama iškviesti apie 40 tūkst. Čečėnijos Respublikos gyventojų, kurie greičiausiai bus naudojami kaip „užtvaros būriai“, už Rusijos kariuomenės“, – rašoma pranešime.

 

Maskvoje ir Sankt Peterburge planinės mobilizacijos skaičiai vėl išlieka minimalūs.

„Todėl turbūt vienintelis būdas Rusijos kariuomenei išlikti yra savanoriškai pasiduoti Ukrainos gynybos pajėgoms“, – pridūrė Generalinis štabas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(4)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: