„Rusų laukia košmaras.“ Kas bus, jei Maskva gaus Š. Korėjos amuniciją  (1)

Prognozuoti ateitį dėl Šiaurės Korėjos sviedinių dar per anksti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-14 „Rusų laukia košmaras.“ Kas bus, jei Maskva gaus Š. Korėjos amuniciją  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo analitikų nuomone, jei Šiaurės Korėja aprūpins Rusiją artilerijos sviediniais ir kitais ginklais, skirtais karui su Ukraina, tai gali padėti Rusijos okupacinėms pajėgoms papildyti amunicijos atsargas, tačiau vargu ar pakeis konflikto eigą.

Tai pranešė Dubajuje arabų kalba transliuojantis naujienų kanalas „Al Arabiya“, remdamasis apklaustais Vakarų karo ekspertais.

Pasak SIPRI vyresniojo tyrėjo Siemono T. Wezemano, Šiaurės Korėjai reikėtų bent milijonų sviedinių, kad turėtų minimalias atsargas visai savo 100-152 mm artilerijai, be to, rimtų gamybos pajėgumų prireiktų norint papildyti per pratybas ar demonstracijas iššautos amunicijos atsargas.

RUSI tyrėjas Patrickas Hintonas savo ataskaitoje užsimena, kad sviedinių iš Šiaurės Korėjos kokybė gali būti prasta, nes artilerijos amunicijai reikalingos technologiškai pažangios gamybos linijos. Prastos kokybės šaudmenys būtų rimta problema Rusijos armijai.

„Prastai pagaminti sviediniai pasižymės nestabiliomis savybėmis – gali nukentėti elgesys skrydžio metu, dėl to sumažės tikslumas; nekokybiški sprogdikliai gali sukelti priešlaikinę detonaciją; gali sutrumpėti galiojimo laikas, jei turinys pagamintas nekokybiškai“, - pažymi ekspertas.

 

Pasak jo, visi šaudmenys turi būti gaminami pagal aukštus techninius reikalavimus, kitaip jie gali nusileisti ne ten, kur tikėtasi, o tai gali sukelti katastrofiškas pasekmes.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)

Komentarai (1)