Tai tiesiog nerealu. Ką patriarchas Kirilas paskelbė apie karą  (1)

Rusijos stačiatikių bažnyčios patriarchas Kirilas paragino savo parapijiečius kariauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovas patriarchas Kirilas paragino rusus kariauti prieš Ukrainą. Putinisto teigimu, šiandien Rusijai tenka užduotis išsikovoti pergalę kovoje, kurią prieš ją pradėjo „piktosios jėgos“.

Taip teigiama propagandiniame Rusijos stačiatikių bažnyčios tinklalapyje, informuoja Censor.NET.

Sankt Peterburgo Aleksandro Neviškio lauroje (stačiatikių vienuolyne – Red.) kalbėjęs patriarchas Kirilas sakė, kad šiandien Rusijai reikia sutelkti visas pajėgas, įskaitant karines, politines ir bažnytines. Šiuo atžvilgiu jis ragino sekti Aleksandro Neviškio pavyzdžiu ir stoti į „tėvynės gynybą“ (t. y. eiti žudyti ukrainiečius).

„Šiandien Rusijos laukia svarbiausias uždavinys: išeiti pergalingai iš kovos, kurią prieš mus pradėjo „piktosios jėgos“. Šiandien reikia sutelkti visus: armiją, politines jėgas. Ir, žinoma, Bažnyčia turi būti sutelkta – pirmiausia tam, kad melstųsi už mūsų valdžią, armiją, bet ir tam, kad būtų ten, priešakyje“, – sakoma Rusijos stačiatikių bažnyčios patriarcho Kirilo „pamoksle“.

 

Pasak Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovo, fronte jau žuvo penki kunigai. Maskvos patriarchas taip pat mano, kad stačiatikiai rusai turėtų saugoti Rusiją ne tik nuo išorės, bet ir nuo vidinių priešų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(98)
(-93)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: