Situacija labai rimta. „The New York Times“ skelbia pavojų, kas nutiko su Rusijos raketų gamyba  ()

„The New York Times“: Rusijai pavyko įveikti sankcijas ir ne tik sugrąžinti raketų gamybą į prieškarinį lygį, bet ir ją padidinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visiškas fiasko! Nepaisydama Vakarų sankcijų, Rusijos Federacija padidino raketų gamybą. Ji netgi viršija prieškarinį lygį. Visi gamybai reikalingi komponentai perkami per Armėniją ir Turkiją.

Apie tai rašo „The New York Times“, informuoja Censor.NET.

„Rusija sugebėjo įveikti Vakarų įvestas sankcijas ir eksporto kontrolę bei padidino raketų gamybą. Tai aukštesnis nei prieškarinis lygis“, – rašo leidinys.

JAV pareigūnai skaičiuoja, kad prasidėjus plataus masto karui sankcijos privertė Rusiją dramatiškai sulėtinti raketų ir kitų ginklų gamybą mažiausiai šešiems mėnesiams. Tačiau praėjusių metų pabaigoje Rusijos karinė-pramoninė gamyba vėl pradėjo įsibėgėti, pripažįsta JAV vyriausybės pareigūnai.

Rusija apėjo JAV eksporto kontrolę naudodama savo žvalgybos tarnybas ir Gynybos ministeriją, kad suorganizuotų nelegalius tinklus, kuriais kontrabanda gabenamos pagrindinės dalys.

Per mažiau nei metus rusai išmoko apeiti eksporto kontrolę nukreipdami pagrindinius gamybos komponentus per kitas šalis, tokias kaip Turkija ir Armėnija.

Pareigūnai dabar baiminasi, kad padidėjusi raketų gamyba „gali reikšti ypač tamsią ir šaltą žiemą Ukrainos piliečiams“.

 

Leidinys pažymi, kad dėl pelno iš didelių energijos kainų Rusija galėjo nelegaliai įvežti mikroelektronikos ir kitų komponentų, reikalingų sparnuotosioms raketoms ir kitiems didelio tikslumo ginklams. Ir dėl to ginklų gamyba ne tik atsigavo, bet ir smarkiai išaugo.

Pavyzdžiui, sakė aukšto rango Vakarų gynybos ministerijos pareigūnas, anksčiau Rusija per metus galėjo pagaminti 100 tankų, dabar – 200. Be to, Vakarų pareigūnų teigimu, Rusijos Federacija gali per metus pagaminti beveik 2 milijonus artilerijos sviedinių.

Tačiau Rusija vis dar jaučia tam tikrą trūkumą, pavyzdžiui, sparnuotųjų raketų X-55.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(18)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()