Totalus suniokojimas. Palydovas užfiksavo Sevastopolio atakos rezultatus (Foto)  ()

Rusijos laivynas mažėja – nukentėjo tokie laivai kaip povandeninis laivas „Rostovas prie Dono“ ir desantininis laivas „Minsk“. Vėliau pasirodė tai patvirtinantys palydoviniai vaizdai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-14 Totalus suniokojimas. Palydovas užfiksavo Sevastopolio atakos rezultatus (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas (GUR) patvirtino ataką prieš „Rostovą“ ir pareiškė, kad rugsėjo 13-osios naktį nukentėjo ir didelis desantininis laivas. Kremliui bus sunku pasiteisinti, nes yra fotografinių įrodymų, patvirtinančių atakas prieš laivus.

Svarbu tai, kad povandeninis laivas „Rostovas prie Dono“ buvo pavojingų „Kalibr“ raketų nešiklis, kurias Rusijos įsibrovėliai reguliariai paleisdavo į Ukrainos miestus.

Desantinis laivas „Minsk“ priklausė Rusijos Baltijos laivynui, dalyvavo pratybose ir galėjo gabenti karinę techniką, tarkime, tankus.

Abu laivai išpuolio metu buvo remonto gamykloje Sevastopolyje. Įdomu tai, kad jie buvo paskutiniame remonto etape, tačiau, kaip ironiška, jie tiesiog nespėjo „užkariauti jūros“.

Autoritetingas tarptautinis leidinys „Sky News“ teigia, kad laivai galėjo būti atakuoti britų „Storm Shadow“ raketomis. Tačiau oficialios informacijos šiuo klausimu kol kas nėra.

 

 

 

Dabar skelbiamia atakos padarinių palydoviniai vaizdai, kuriuose matosi, kad abu laivai stipriai suniokoti.

Galiausiai pažymima, kad „Ateš“ partizanų judėjimas paskelbė apie dalyvavimą atakose prieš šiuos laivus. Organizacija pareiškė turinti agentų, kurie daugiau nei metus dirba tam, kad Rusija pralaimėtų karą. Visų pirma, partizanai padėjo gynybos pajėgoms nukreipti ugnį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(0)
(60)

Komentarai ()