„420 000 kareivių. Rusija pradės didžiulio masto puolimą“  ()

Ekspertas įvertino grėsmę, kilsiančią šį rudenį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladyslavas Selezniovas, karo ekspertas, buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pirmininkas, sako, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas vis dar svajoja, jog jam pavyks pakeisti padėtį mūšio lauke. Rusai ir toliau kaups rezervus, kad galėtų tęsti užkariavimo karą prieš Ukrainą.

Galbūt jis bandys perimti dalį Charkivo srities teritorijos palei kairįjį Oskolio upės krantą. Galbūt bandys sutvarkyti tą patį sausumos koridorių, kuris dabar jungia laikinai okupuotą Donecką su laikinai okupuotu Krymu. Tačiau kad ir ką Kremliaus diktatorius galvotų, svajotų ir planuotų daryti, yra labai svarbus argumentas – Ukrainos gynybos pajėgos. Būtent jos dabar laužo visus šablonus, visus Putino režimo planus. Būtent dabar mūsų kariai sistemingai, metodiškai naikina priešo karinį potencialą“, - pabrėžė apžvalgininkas televizijos kanalo „FREEDOM“ eteryje.

Jis pažymėjo, kad rusai į Kupjansko-Lymano kryptį perkėlė 25-osios armijos dalinius, kurie yra formavimo etape. Pasak eksperto, „Putino generolai planuoja plataus masto puolimą“.

 

„Bent jau taip man sako Sevastopolio gyventojai, kurie turi galimybę pasiguosti vietos okupantams. Taigi priešas kaupia išteklius ir net ir nebūdama visiškoje kovinėje parengtyje Rusijos armija vis dar kelia grėsmę. 420 tūkst. rusų karių yra rimtas skaičius. Juk prisiminkime, kad pernai vasarį Putinas pradėjo vadinamąją „specialiąją karinę operaciją“ – armijos skaičius apie 200 tūkstančių“, - pridūrė jis.

V. Selezniovas išsakė mintį, kad rugsėjis arba spalio pirmoji pusė „bus gana dinamiški“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(17)
(-9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: