„Ruošėmės mėnesį laiko. Tada mus pastebėjo Rusijos naikintuvas..“ (Video)  ()

Ukrainos žvalgybos pareigūnas, pravarde Pain, teigia, kad jie prie „Boiko bokštų“ išlaisvinimo operacijos dirbo apie mėnesį. Jis taip pat papasakojo, kaip jam pavyko apgauti rusų Juodosios jūros laivyną ir atremti lėktuvo ataką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Boiko bokštų“ kontrolė leidžia Ukrainai apriboti priešo veiksmus Gyvačių salos srityje. Šiose naftos ir dujų platformose Rusija nelaikė jokių ginklų, bet ten buvo stebėjimų įranga. Dabar tą įrangą ukrainiečiai susirinko kaip karo trofėjų. Operacijai buvo ruošiamasi mėnesį.

„Boiko bokštai“ buvo atakuoti mažais kateriais. Juos pastebėjo rusų „Su-30“, kuris apšaudė ukrainiečius automatine patranka, bet pats spruko apgadintas Ukrainos gynėjų paleistos raketos. Rugsėjo 11 dieną Ukrainos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas paskelbė, kad visos keturios platformos grįžo į Ukrainos rankas.

 

Tas „Su-30“ greičiausiai sėkmingai nusileido. Teigiama, kad jis gavo smūgį į uodegą, todėl greičiausiai artimiausiu metu į tarnybą negrįš.

„Boiko bokštus“ Rusija perėmė dar 2014 metais. 2015-aisiais platformos buvo nutemptos arčiau Krymo. 2022 metais Rusija ten sumontavo elektroninės karybos sistemas, stebėjimo įrangą, todėl birželį Ukraina apšaudė platformas raketomis. Na, o dabar „Boiko bokštus“ vėl kontroliuoja Ukraina.

(95)
(3)
(92)

Komentarai ()

Susijusios žymos: