[ŽT] „Putinas euforijos būsenoje. Pradeda planą „mes išprotėję“  (2)

Papasakojo, kokia nuotaika tvyro Kremliuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas vis dar toks pat atitrūkęs nuo tikrovės. Jis visiškai įsitikinęs, kad Ukrainos kontrpuolimas jau žlugęs. Tai interviu Rusijos žurnalistei Julijai Latyninai sakė žinomas Rusijos opozicionierius, buvęs Valstybės Dūmos deputatas Genadijus Gudkovas.

„Kremliuje nėra vieningo požiūrio (į karą – red.) ir vieningų nuotaikų. Valdžia yra susiskaldžiusi... Putinas yra savotiškoje pusiau euforijos būsenoje. Jis nusiramino, arba jo artimiausia aplinka jį nuramino, kad Ukrainos pajėgų kontrpuolimas „užstrigo“, „nepavyko“. Jis rimtai taip mano, taip jam pranešama. Pranešama, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos šiemet nesugebės pasiekti jūros, nesugebės atkirsti sausumos koridoriaus, „nėra pagrindo panikuoti“. Putinas tuo tiki, jis nusiramino. Jis mano, kad Rusijos karinei vadovybei (...) pavyksta (...) atstatyti ukrainiečių sumaltas gynybos linijas, pastatyti naujas ir neleisti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms plėtoti strateginės sėkmės. Lygiagrečiai su tuo pasirinkta ir tolesnio branduolinio šantažo taktika, pavyzdžiui, „mes išprotėję“, „mes viskam pasiruošę“, - sakė Rusijos opozicionierius.

 

Diktatoriaus artimiausia aplinka, sprendžiant iš jo žodžių, toli gražu nėra nusiteikusi optimistiškai, vis dėlto jokių ryžtingų veiksmų iš šių žmonių tikėtis neverta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(5)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: