Sudėtingas tikslas. Kodėl „Shahed“ dronus numušti taip sunku (Video)  ()

Priešas iš anksto planuoja atakas Ukrainos teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų pranešėjas Jurijus Ignatas rugsėjo 18 d. sakė, kad „Shahed-136/131“ tipo atakos bepiločiai orlaiviai, kuriais Rusijos Federacija puola Ukrainą, tebėra sunkus taikinys oro gynybos pajėgoms. Jis kalbėjo „Jungtinių naujienų“ telemaratono eteryje.

Anot jo, priešas atakas Ukrainos teritorijoje planuoja iš anksto. Jis bando pataikyti į objektus, kuriuos saugo Ukrainos gynybos pajėgos, todėl kruopščiai dėlioja maršrutus.

J. Ignatas pažymėjo, kad „Shahed-136/131“ tipo dronai-kamikadzės, nepaisant mažo ploto ir greičio, yra sunkus taikinys.

„Tačiau jie vis tiek išlieka sudėtingu oro gynybos tikslu, nes yra skirti įveikti šią sistemą,“ - pažymėjo pranešėjas.

Tačiau jis pridūrė, kad rugsėjo 18-osios naktį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgos sunaikino daugybę oro taikinių. Išpuoliai buvo vykdomi įvairiomis kryptimis ir skirtingais maršrutais. Odesos ir Nikolajevo regionus priešas užpuolė „šahedais“. Ukriniečių oro gynybos raketos juos sunaikino Dnepropetrovsko, Poltavos ir Chmelnickio srityse.

 

Mobilios ugnies grupės Ukrainoje buvo sukurtos priverstinai, kad būtų galimybė sunaikinti daugiau priešo taikinių... Naktimis irgi sunku numušti „šahedus“, bet geriau būti sustiprintam papildomai, pavyzdžiui kaip su „Gepard“ ir panašiai, kurios radarai gali lydėti taikinius ir juos automatiškai sunaikinti. Tai sistemos, kurios galėtų tvirtai apsaugoti dangų nuo dronų-savižudžių. Bet reikia turėti atitinkamą junginį,“ – pabrėžė Karinių oro pajėgų atstovas.

Rugsėjo 18 dieną rusų okupantai užpuolė kelis Ukrainos regionus.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: