Nauja sensacija. Kyjivas paduoda į teismą 3 šalis. Kas vyksta  ()

Kyjivas planuoja paduoti į teismą Pasaulio prekybos organizacijos šalis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-19 Nauja sensacija. Kyjivas paduoda į teismą 3 šalis. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyjivas paduos į teismą Lenkiją, Vengriją ir Slovakiją dėl jų atsisakymo panaikinti Ukrainos žemės ūkio produktų draudimą.

Tokį pareiškimą interviu „Politico“ pareiškė Ukrainos prekybos atstovas Tarasas Kačka, pažymėdamas, kad tokie veiksmai yra teisiškai neteisėti ir Kyjivas ketina imtis atsakomųjų priemonių prieš Lenkijos vaisių ir daržovių eksportą.

Pasak jo, Kyjivas planuoja paduoti į teismą Pasaulio prekybos organizacijos šalis. „Manau, kad visas pasaulis turi pamatyti, kaip ES valstybės narės elgiasi su prekybos partneriais ir savo Sąjunga, nes tai gali turėti įtakos ir kitoms valstybėms.“

„Mūsų nuomone, šios Vengrijos ir Lenkijos priemonės yra visiško nepasitikėjimo Europos Komisija pareiškimas... Svarbu įrodyti, kad šie veiksmai yra teisiškai neteisėti. Todėl mes pradėsime teisminius procesus“, - sakė Kačka.

Jis taip pat pažymėjo, kad atviras Lenkijos, Vengrijos ir Slovakijos nepaisymas Briuselio nurodymų yra ne tik ES vidaus reikalas, bet iškelia, jo teigimu, „didžiausią sisteminę problemą“ – ar tarptautinės prekybos partneriai gali pasitikėti tuo, ką Briuselis sako ES vardu.

„Daugelį metų Europos Komisija buvo tarpininkė prekybos derybose ir visos ES prekybos politikos institucija. Ir mes įpratę dirbti tokiu pagrindu... Budapešto ir Varšuvos sistemingas požiūris ignoruoti ES institucijų poziciją prekybos politikoje, manau, bus visos ES problema, nes ten nėra vienybės“, – sakė Kačka.

 

„Šie savavališki draudimai yra tiesiog juokingi. Manau, kad Vengrija čia daro politinį pareiškimą, kad nori blokuoti prekybą su Ukraina ir taip pat visiškai ignoruoti Briuselį. Todėl manau, kad tai yra labai drąsus Budapešto žingsnis prieš mus abu“, – pasakė Kačka.

Kačka, paklaustas apie šį galimą sandorį, sakė, kad Kyjivas yra pasirengęs „prisiimti atsakomybę, kad Ukrainos eksportas nesukeltų cunamio kaimyninėse šalyse“, ir įves „realaus laiko“ grūdų eksporto licencijų sistemą abiem šalims.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(6)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: