„Deja, neįmanoma 100 proc. uždaryti Ukrainos dangaus.“ Kas nutiko  ()

Ekspertas paaiškino, kodėl neįmanoma 100 proc. uždaryti Ukrainos dangaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak karo eksperto Petro Černiko, net jei į Ukrainą bus atgabentos naujausios priešraketinės gynybos ir oro gynybos sistemos, vis tiek bus pataikyta į tam tikras vietas.

Interviu „24 kanalui“ jis atskleidė, ar pasaulyje yra kokia nors moderni ginkluotės sistema, kuri galėtų uždaryti Ukrainos dangų nuo raketų smūgių, ar tokią sistemą reikėtų kurti iš naujo.

Rusijos Federacija periodiškai vykdo masines raketų ir nepilotuojamų orlaivių atakas Ukrainos teritorijoje. Net ir naujausia ginkluotė negalės visiškai apsaugoti Ukrainos dangaus.

„Deja, 100 proc. dangus niekada nebūna uždarytas. Mano nuomone, kokybiškiausia egzistuojanti sistema yra vadinamoji Izraelio sistema „Dovydo laidynė“. Ten visa eilė raketų „Archer“. Ir ten integruota daug ir visko. ... „Geležinis kupolas“ sukurtas ne prieš klasikines raketas, kokias rusai paleidžia mūsų kryptimi, o prieš savadarbes... Numuštų taikinių santykis yra daugiau kaip 400, bet jos vis tiek prasiveržia“, - pažymėjo Černikas.

 

Ekspertas mano, kad jei į Ukrainą atveštų visas pasaulio sistemas, gynybą vis tiek „pralaužtų“.

„Neįmanoma 100 proc. uždaryti dangaus. Kokybės ir kiekybiniu raketų požiūriu nėra nieko panašaus į Ukrainą“, - sakė Piotras Černikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(7)
(-4)

Komentarai ()