„Žala dar didesnė, nei rodo nuotraukos.“ Visiškai susprogdintas „Rostovas prie Dono“  (1)

Rusijos dyzelinis-elektrinis povandeninis laivas „Rostovas prie Dono“ buvo užpultas raketomis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-19 „Žala dar didesnė, nei rodo nuotraukos.“ Visiškai susprogdintas „Rostovas prie Dono“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitikas H I Suttonas įsitikinęs, kad povandeninio laivo atkurti nepavyks, nes smūgis pataikė į povandeninio laivo galą ir priekį. 

Internete buvo parodytos Rusijos povandeninio laivo „Rostovas prie Dono“ nuotraukos. OSINT analitikas H I Suttonas analizavo, kas nutiko Rusijos povandeniniam laivui.

Povandeninio laivo nuotraukose matyti, kad sparnuotoji raketa pataikė tiesiai į korpusą. Tapo aišku, kad smūgio žala buvo dar didesnė, nei rodė ankstesnės palydovinės nuotraukos. Korpuse yra didelių skylių.

 

 

Analitikas sako, kad apgadinta galinė dalis šalia variklių ir laivo priekis reiškia, kad jokia korpuso dalis negali būti išgelbėta. Vidinė povandeninio laivo įranga buvo sunaikinta per visą korpuso ilgį. Kiekvienas varžtas, kiekvienas vamzdis ir laikiklis buvo veikiami slėgio, todėl „Rostovo prie Dono“ vidaus atkurti neįmanoma.

 

Vienoje iš nuotraukų matyti kitas gedimas. H I Suttonas neatmeta, kad vienoje baterijoje, laivo viduje, įvyko sprogimas. Todėl buvo pažeistas sandarus korpusas. Tačiau vėliau jis atsisakė sunaikintos baterijos idėjos.

Tai tikrai neįmanoma suremontuoti. Esu tikras, kad remontas Sevastopolyje negalimas. Povandeninį laivą tektų lopyti ir buksyruotii, tikriausiai į Sankt Peterburgą,“ - sakė analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: