Rusija grasina naujausiu savo superginklu. Ar reikia bijoti MiG-31I (Video)  ()

Pasak oro pajėgų atstovo Jurijaus Ihnato, rusai grasino paleisti „Kinžal“ tipo raketas iš atnaujintų MiG-31. Jis pabrėžė, kad be paties lėktuvo svarbus ir sviedinių skaičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija modernizavo naikintuvą-perėmėją MiG-31 ir išleido jo versiją MiG-31I, galinčią pagal nustatytus parametrus automatiškai paleisti raketas. Rugsėjo 19 d. teletono eteryje Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ihnatas atsakė, ar atnaujinto hipergarsinio raketų „Kinžal“ nešiklio pasirodymas viską pakeis.

„Mes dar nematėme pastarųjų MiG pavojaus signalų taip intensyviai, kaip prieš kelias savaites. Juk bet kuriai raketai skirtas lėktuvas yra tik platforma. Žinoma, daug kas priklauso ir nuo lėktuvo. Bet vis tiek raketa, kuri nukreiptas į vieną ar kitą tikslą, užprogramuotas ant žemės“, – kalbėjo kariškis.

Jis pabrėžė, kad orlaivis veikia tik kaip platforma arba kompleksas, kuris raketą pakelia į norimą zoną ir paleidžia. Pasak Ihnato, rusai taip pat pažadėjo aprūpinti naikintuvus-bombonešius Su-34 „Kinžal“ gabenimo galimybėmis.

„Svarbu yra ne kylančios lėktuvo platformos esmė, o pačių „Kinžal“ raketų buvimas, nes jų nėra tiek daug, kaip ir „Iskander“ raketų“, – sakė Ihnatas.

Pažymėtina, kad Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno vizito Rusijoje metu šalies agresorės gynybos ministras Sergejus Šoigu pareiškė, kad nuo šiol okupantai galės naudoti „patobulintus“ MiG-31I naikintuvus, skirtus „Kinžal“ raketoms paleisti.

 

Rusijos propagandistai pažymėjo, kad pagrindinis skirtumas tarp MiG-31I ir MiG-31K yra automatinis raketos paleidimo režimas. MiG-31K pilotai turi rankiniu būdu įvesti reikiamą informaciją į borto įrangą, kad galėtų paleisti „Kinžal“. Tuo pačiu metu MiG-31I borto įranga tariamai leidžia paleisti „Kinžal“ pagal nurodytus parametrus „automatiniu režimu, nedalyvaujant pilotui“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(26)
(-21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()