Kas pakeis Kadyrovą: „Pretendentas Nr. 1“  ()

Informacinėje erdvėje plaukioja skirtingi pranešimai - Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas yra arba sunkios būklės, arba jau mirė. Kas jį pakeistų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos laisvės legiono atstovas Aleksejus Baranovskis mano, kad pamaina Kadyrovui visada sukiojosi šalia jo - tai bus vienas iš jam artimų žmonių.

„Pretendentas Nr. 1 yra Adamas Delimchanovas, kaip artimas sąjungininkas, Kadyrovo bendražygis. Tačiau vis tiek jo pavardė nėra Kadyrovas ir jis nebuvo Putino įšventintas, todėl ten taip pat bus kova dėl valdžios“, - sakė Baranovskis.

Anot jo, jei Kadyrovas „nulips nuo scenos“, vidiniai prieštaravimai Čečėnijoje paaštrės ir prasidės kivirčai, kova dėl valdžios ir išteklių: „Maskva ten investuoja milžiniškus išteklius. Natūralu, kad bus daug norinčių važiuoti Maskvos eismu. Todėl Delimchanovas bus pretendentas Nr. 1, bet tai nėra faktas, kad jis sugebės išlaikyti šią galią.“

Jei Kadyrovas tikrai mirs arba jau yra miręs, Delimchanovas atrodo kaip logiškas jo valdžios perėmėjas. Jis visada buvo ištikimas Kadyrovui ir galimai vykdė jo kruvinus nurodymus. Buvęs Kadyrovo asmens sargybinis Umaras Israilovas, vėliau pabėgęs iš Čečėnijos ir kalbėjęs apie režimo žiaurumus, teigė, kad Delimchanovas mušė jį paties Kadyrovo akivaizdoje. Israilovas buvo nušautas 2009 metais Vienoje. Dubajaus policija apkaltino Delimchanovą užsakius čečėnų sukilėlio Sulimo Jamadajevo žmogžudystę. 2020 metais BBC pareiškė, kad Delimchanovas gali būti susijęs su Imrano Alijevo žmogžudyste.

 

Delimchanovas įvairiai reagavo į jam metamus kaltinimus - kai kuriuos ignoravo, kai kuriuos neigė, o į kai kuriuos atsakė, kad bandoma pakenkti Čečėnijos stabilumui. 2022 metais Delimchanovas žmogaus teisių advokatui Abubakarui Jangulbajevui ir visai jo šeimai grasino mirtimi - atvirai ir viešai, savo asmeniniame „Instagram“ puslapyje.

 

Kadyrovas visada gyrė Delimchanovą ir Čečėnijoje jis yra gana populiarus, nes yra turtingas ir galingas. Kadyrovas teigė, kad Delimchanovas dalyvavo Mariupolio užėmime ir už tai gavo „Rusijos didvyrio“ titulą. 2023 metų birželį Kadyrovas paskelbė, kad Delimchanovas dingo Zaporižioje ir po to viešumoje nebuvo matomas, nors yra Valstybės Dūmos narys. Tačiau vėliau Kadyrovas teigė, kad Delimchanovas yra sveikas ir gyvas.

(6)
(18)
(-12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: