Erdoganas drebina pasaulį. Ką paskelbė apie Rusiją ir Vakarus (Video)  (1)

Erdoganas tikina,kad „solidarumas“ su Rusija ir diktatoriumi įmanomas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas „pasisako už ankstyvą karo pabaigą“, tačiau jis „tęsis ilgai“. Tokią nuomonę interviu PBS išreiškė Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.

Jis įsitikinęs, kad „tik abiejų pusių lyderiai galės pasakyti“, kada baigsis Rusijos karas prieš Ukrainą. Jis mano, kad tai tęsis „ilgai“.

„Tikrai norėtume tikėtis, kad karas kuo greičiau baigsis. O Putinas, tiesą sakant, taip pat pasisako už ankstyvą šio karo pabaigą“, – sakė R.T.Erdoganas.

Anot jo, Rusija „galima pasitikėti kaip ir Vakarais“, tuo pat metu prisiminus, kad Vakarai esą apgavo ilgametes Turkijos viltis įstoti į Europos Sąjungą.

„Neturiu jokios priežasties nepasitikėti jais (Rusija – UNIAN). Rusija patikima kaip ir Vakarai. Pastarąjį pusšimtį metų laukėme ant ES slenksčio. O dabar Rusija pasitikiu tiek, kiek pasitikiu Vakarais“, – sakė jis.

R.T.Erdoganas nesutiko su pašnekovo pastaba, kad Putinu negalima pasitikėti dėl Rusijos Federacijos pasitraukimo iš grūdų susitarimo ir invazijos į Ukrainą.

„Pusė gamtinių dujų (į Turkiją – UNIAN) tiekiama iš Rusijos, o tai reiškia, kad esame solidarūs. Kartu judame į priekį ir bendradarbiaujame gynybos pramonės srityje“, – sakė R.T.Erdoganas.

 

Turkijos lyderis pridūrė, kad jo politika, „kiek įmanoma, yra užmegzti ryšius su viso pasaulio šalimis pagal scenarijų, kuriame abipusiai laimima“.

R.T.Erdoganas patikslino, kad su Rusija palaikys tokius pat „gerus santykius“ kaip ir su JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(45)
(-41)

Komentarai (1)