Anksčiau termino. Rusijos šturmo grupės gavo „paklausų ginklą“  ()

Pranešama, kad Rusijos pajėgos anksčiau nei buvo planuota gavo granatsvaidžius GM-94. Rusijos žiniasklaida teigia, kad šie ginklai yra labai reikalingi Ukrainos fronte. Tai nėra naujas išradimas, bet naujausia jų partija, kaip tikisi rusai, padės kovojant su Ukrainos gynėjų įtvirtintomis pozicijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skaičius GM-94 pavadinime nurodo, kada šis ginklas buvo sukurtas. Jo vystymas prasidėjo 1993 metais, didelį dėmesį skiriant efektyviam veikimui miesto aplinkoje. Kaip teigia gamintojas KBP, GM-94 nebijo dulkių, purvo ar vandens. Kadangi jis yra skirtas gana uždaroms erdvėms, gyvenvietėms, minimalus saugus naudojimo atstumas yra vos 10 metrų. Gamintojo teigimu, GM-94 gali svaidyti granatas net 300-500 metrų atstumu.

GM-94 gali svaidyti įvairias 43×30 mm kalibro granatas - ašarinių dujų, dūmines, skeveldrines, guminių šratų ir net termobarines. Teigiama, kad termobarinė granata 93.100 gali prasiskverbti pro 8 mm plieną.

Tuščias GM-94 sveria 4,8 kg, užtaisytas - 5,8 kg. Dėtuvėje telpa 3-4 granatos. Su sulankstyta buože jo ilgis yra 540 mm - jis gali būti naudojamas ir taip, nes pasižymi silpna atatranka. Su ištiesta buože GM-94 ilgis siekia 810 mm. 

Dabar rusų propagandos kanalas „RIA Novosti“ praneša, kad rusų šturmo daliniai Ukrainoje anksčiau laiko gavo GM-94 granatsvaidžių partiją. Pranešama, kad rusai tikisi, jog GM-94 padės kovoti su apkasuose įsitvirtinusiais Ukrainos gynėjais. „Tai ypač svarbu kariams, kurie akis į akį kovoja su įsitvirtinusiu priešu. Dėl sunkaus ir pasišventusio Tulos ginklų gaminojų darbo nauja partija kariuomenę pasiekė anksčiau nei numatyta,“ teigia Bechanas Ozdojevas, „Rostec“ ginklų gamybos divizijos vadovas.

 

GM-94 Ukrainoje pastebimi ne tik fronto linijoje. Okupuotose teritorijose 2022-ųjų kovą Rusijos kariai naudojo šiuos ginklus su nemirtinais užtaisais (ašarinėmis dujomis) prieš protestuotojus, kurie išėjo į gatves parodyti, kad nepalaiko Rusijos okupacijos.

Rusijoje šiuos granatsvaidžius naudoja visi - nuo Vidaus reikalų ministerijos pajėgų ir FSB iki Specnazo ir Nacionalinės gvardijos. Rusai mėgsta naudoti GM-94 su nemirtinais užtaisais prieš protestuotojus. GM-94 taip pat naudojamas Baltarusijoje, Kazachstane, Libijoje, Mongolijoje ir net Ukraina jų turi.

(2)
(18)
(-16)

Komentarai ()