Netikėta žinia. Objektas priklauso Ukrainai. Skelbiama, kur smogė „Storm Shadow“ (Video)  ()

Ataką įvykdžiusios raketos „Storm Shadow“ tam yra pajėgios.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-22 Netikėta žinia. Objektas priklauso Ukrainai. Skelbiama, kur smogė „Storm Shadow“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galimas Ukrainos raketų atakos Rusijos karinėje bazėje netoli Verchnosadovės netoli Sevastopolio taikinys gali būti Rusijos Juodosios jūros laivyno požeminė vadavietė. Tikėtina, kad ataką įvykdžiusios raketos „Storm Shadow“ tam yra pajėgios, rašo Ukrainos portalas „Defense Express“.

Internete pasklidusiuose vaizdo įrašuose matyti gana tiršti dūmai į šiaurę nuo Verchnosadovės. Prieš tai vietiniai gyventojai spėjo nufilmuoti sparnuotųjų raketų, kurios tikėtina buvo „Storm Shadow“ arba „SCALP“, skrydį. Vietiniai okupantai tradiciškai pranešė apie banalų žolės gaisrą ir nieko nepranešė apie raketas.

Kaip pažymi „Defense Express“, netoli Verchnosadovės yra Rusijos Juodosios jūros laivyno rezervo vadavietė, kuri galėjo tapti raketos smūgio taikiniu. Ši vadavietė buvo sukurta dar sovietmečiu, o 2014 metais aneksuojant Krymą buvo viena pirmųjų užgrobta.

Ten yra antžeminiai pastatai, požeminiai bunkeriai ir plati antenų sistema, skirta ryšiui su laivynu ir aukštesne būstine. Kadangi šis objektas priklauso Ukrainai, jis gerai žinomas Ukrainos kariškiams.

Leidinys primena, kad 2003 metais raketos „Storm Shadow“ buvo panaudotos smogti pagrindinėms saugomoms vietoms Irake, o 2012 metais – Libijos diktatoriaus Muamaro Kadafio bunkeriui. Šios raketos taip pat pataikė į cheminės amunicijos gamyklą Sirijoje 2018 metais ir į ISIS urvų kompleksą Irake 2021 metais.

 

„Tai yra, šios raketos tikrai gali sunaikinti itin saugomus objektus. Bet be tikslių koordinačių, kurios, žinoma, buvo, ir pačių priemonių, norint efektyviai smogti, žinoma, reikėjo žinoti tikslų laiką, nes pataikyti į objektą arba pataikyti į jį, kai jame yra aukšto rango pareigūnai yra skirtingi dalykai. Ir šioje situacijoje belieka tikėtis, kad visi trys veiksniai susijungė“, -  rašoma leidinyje.

Tai, kad sprogimas buvo efektyvus, liudija internetiniai pranešimai, kad ugniagesių ir greitosios medicinos pagalbos automobilių kolona pajudėjo iš Sevastopolio į Verchnosadovę.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: