Azerbaidžane baigėsi derybos su Karabacho armėnais. Kas nuspręsta?  ()

Azerbaidžano valdžia perdavė reintegracijos planą, kurio turėtų laikytis Karabacho armėnai. Savo ruožtu Armėnijos anklavo atstovai nėra pasirengę visiškai su tuo sutikti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-21 Azerbaidžane baigėsi derybos su Karabacho armėnais. Kas nuspręsta?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 19 d. Azerbaidžano valdžia paskelbė apie antiteroristinės operacijos pradžią Armėnijos anklavo Karabache teritorijoje. Tokių veiksmų priežastis – sunkvežimio apšaudymas ir susprogdinimas, dėl kurių buvo kaltinamos anklavo ginkluotosios pajėgos.

Kitos dienos vidurdienį armėnai padėjo ginklus ir išvyko deryboms su Baku. Azerbaidžano prezidento atstovas taip pat patikino, kad taikos sutartis su Armėnija, kurios piliečiai nerimavo dėl savo tautiečių gyvybės, jau beveik paruošta.

Rugsėjo 21 dieną Baku baigėsi derybos su Karabacho politikais. Apie derybų rezultatus buvo pranešta „Anadolu“ portale.

 

Taikos derybos vyko Azerbaidžano mieste Jevlache. Galutiniai derybų dalyvių teiginiai yra gana skirtingi, tai išplaukia iš žinučių tinkle.

 

Azerbaidžano atstovai įsitikinę, kad derybos buvo „pozityvios ir konstruktyvios“. Jie pažymėjo, kad tikisi visiško Karabacho kariuomenės nuginklavimo, kuri, be to, turėtų perduoti turimą įrangą. Be to, parengtas specialus planas, kuriame aprašyta armėnų reintegracijos į Azerbaidžano socialinį gyvenimą tvarka. Šis planas buvo perduotas anklavo atstovams.

Tuo pat metu Karabacho pusės derybininkai paskelbė kiek kitokius pareiškimus. Visų pirma, jie nėra tikri, kad pasiekė visišką susitarimą su Baku. Jie pažymi, kad dėl smulkmenų vis tiek susitars.

„Visi esami klausimai turi būti aptariami taikioje atmosferoje“, – pabrėžė Karabacho atstovai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()