F-35A naikintuvai nusiųsti į Suomiją. Ruošiasi didžiuliam karui (Video)  (3)

Kilus realiai grėsmei Suomijai, labai svarbu turėti galimybę orlaivius išsklaidyti visoje šalyje, kad jie būtų apsaugoti nuo sunaikinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naikintuvas F-35A per mokymus Suomijoje pakilo įprastu greitkeliu, o ne kilimo ir tūpimo taku. Apie tai praneša „The War Zone“.

Norvegija tapo pirmąja šalimi, kuri nuo greitkelio pakėlė 5 kartos naikintuvą F-35. Mokymai vyko Suomijoje. Keliai yra vertinga alternatyva oro pajėgoms, jei jų pagrindinės bazės būtų nepasiekiamos arba sunaikintos. Taip pat tokiu būdu galima greitai išsklaidyti orlaivius, kad būtų sumažintas jų pažeidžiamumas dėl galimų atakų.

„Tai rodo mūsų gebėjimą įgyvendinti išsklaidymo koncepciją. Naikintuvai yra pažeidžiami ant žemės, todėl galėdami naudoti nedidelius aerodromus, o dabar greitkelius, galime padidinti savo išgyvenamumą kare“, – sakė Norvegijos Karališkųjų oro pajėgų vadas, generolas majoras Rolfas Follandas.

 

Suomijos, Didžiosios Britanijos ir Norvegijos pratybos – naujausia kasmetinių pratybų Baana 23 iteracija. Kilimas ir nusileidimas vyko Suomijos teritorijoje. Kariškiai pažymi, kad iškilus realiai grėsmei labai svarbu sugebėti išsklaidyti lėktuvus visoje šalyje, todėl greitkelyje dislokavo improvizuotą bazę. Pakeitimų kelyje nebuvo padaryta.

Norvegų naikintuvai išskirtiniai tuo, kad turi specialius parašiutus, kuriais sutrumpinamas nusileidimo nuotolis. Suomijos naikintuvai taip pat turės šią funkciją, kai „Lockheed Martin“ pradės juos gaminti. Ši funkcija naudinga norint sumažinti stabdžių sistemų susidėvėjimą ir atliekant operacijas su riboto kilimo ir tūpimo tako ilgiu. Tačiau pratybose parašiutai nebuvo naudojami.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(10)
(100)

Komentarai (3)