5-osios kartos monstras. Rusija skelbia nepilotuojamą Su-75 (Foto, Video)  (7)

Naujasis dizainas skirtas padidinti orlaivio aerodinaminį efektyvumą ir manevringumą. Tačiau ekspertai pažymėjo, kad lieka klausimas, ar rusiško lėktuvo skrydžio charakteristikos bus bent jau palyginamos su tiesioginio konkurento F-35 „Lightning II“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje pirmą kartą buvo pristatytas naujausio aviacijos kompanijos „Suchoi“ kūrinio didelio masto modelis – daugiafunkcis 5-osios kartos naikintuvas Su-75 „Checkmate“ nepilotuojama versija. Be to, ekspertai pažymėjo, kad modelis pagamintas su naujo dizaino lėktuvo uodegos dalimi ir sparnais. Tai rugsėjo 22 d. pranešė „Bulgarian Military“ apžvalgininkai.

Medžiagos autoriai pažymėjo, kad naujasis nepilotuojamo Su-75 modelis savo forma gali skirtis nuo pilotuojamos versijos, o naujas uodegos ir sparnų dizainas gali būti susijęs su optimizavimu darbui automatiniu režimu.

„Toks pritaikymas gali žymiai padidinti oro patruliavimo ir stebėjimo efektyvumą, o tai prisidės prie racionalesnio ginklų ir išteklių panaudojimo“, – pažymėjo ekspertai.

Jie taip pat atkreipė dėmesį į plokščio antgalio, panašaus į S-70 „Hunter“ orlaivio antgalį, naudojimą. Tai gali padidinti drono aerodinaminį efektyvumą ir manevringumą.

Tuo tarpu padidėjusį susidomėjimą sukelia informacija, kad pilotuojamą Su-75 versiją planuojama išbandyti ateinančiais metais, nes dėl besikeičiančios geopolitinės situacijos Rusijos gynybos ir karo pramonė skuba.

Stebėtojai aiškino, kad rusai siekia greitai įdiegti pažangias technologijas įsibėgėjusių ginklavimosi varžybų akivaizdoje, nes net viena diena gali kardinaliai pakeisti situaciją.

Russia: Unmanned Full Size Military Aircraft Unveiled – Sukhoi SU-75
byu/finnagains inleftwinger

Palyginimas su F-35

 

 

Tiesą sakant, nepilotuojamo Su-75 „Checkmate“ demonstravimas yra lūžis Rusijos aviacijos istorijoje, juolab kad rusai siekia aplenkti savo pagrindinį varžovą – amerikiečių naikintuvą F-35, kuris gerokai pranašesnis už visų kitų tipų lėktuvus. Teigiama, kad vienas reikšmingų Su-75 privalumų yra ekonomiškumas, nes vienos skrydžio valandos eksploatacijos kaštai „Checkmate“ tariamai sudaro tik septintadalį F-35 kainos.

 

 

Publikacijos autoriai pastebėjo, kad naujos nepilotuojamo Su-75 korpuso formos yra panašios į ankstesnę „Lockheed Martin“ 6-osios kartos naikintuvo koncepciją, kuri yra „Next Generation Air Dominance“ iniciatyvos dalis.

Pakeitimai palietė fiuzeliažo šonus, kilius, kilių pagrindus ir oro paėmimo angų kontūrų kraštus, o tai skirta sumažinti radaro matomumą. Taip pat buvo padidintas atvartas ir uodegos dalis, o tai žada pagerinti visos konstrukcijos aerodinamiką ir stiprumą.

Tuo pačiu metu visi Rusijos kūrėjų teiginiai, kad Su-75 manevringumu bus palyginami su amerikiečių naikintuvu F-35 „Lightning II“, vis dar kelia klausimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(23)
(-17)

Komentarai (7)