Dar pavojingesnis. Rusijos pajėgos gavo naujausią karo monstrą A-50U  ()

Koncerno „Vega“ vyriausiasis konstruktorius Viačeslavas Michejevas pripažino, kad Rusijos armijai tokių lėktuvų skubiai reikia, atsižvelgiant į karo veiksmų vykdymą Ukrainoje. Juk jie tariamai leis greitai sekti oro objektus ir „veiksmingai juos atremti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Holdingas „Roselektronika“ ir Jungtinių orlaivių korporacija (UAC) Rusijos karinėms oro pajėgoms perdavė A-50U lėktuvą, kuriam buvo atlikta visapusiška modernizacija, o tai žymiai išplečia pajėgumus. Palyginti su savo pirmtaku, ši modifikacija turi galimybę aptikti ir identifikuoti naujų tipų orlaivius ir vienu metu lydėti didesnį skaičių taikinių, įskaitant priešo naikintuvus. Tai rugsėjo 22 d. pranešė „Defense Mirror“ stebėtojai.

Publikacijos autoriai priminė, kad dar šių metų liepą Rusijos Federacijos gynybos ministras Sergejus Šoigu paskelbė apie „laiku modernizuojamą“ aviacijos kompleksų parką, kuris leis „žymiai padidinti karinių grupių efektyvumą“, sprendžiant joms iškilusias užduotis.

„Rostec Corporation“ teigė, kad modernizacijos metu orlaivis gavo naują techninę įrangą, kuri žymiai padidina oro, žemės ir jūros taikinių aptikimo greitį ir diapazoną – tai leidžia padidinti kovos su galimomis grėsmėmis efektyvumą. Taip pat įdiegta nauja įranga leido sumažinti orlaivio svorį, padidinti skrydžio atstumą, taip pat užduočių trukmę.

A-50U aprūpintas nauja elektronika su patobulintomis charakteristikomis ir veikimo greičiu, todėl jo programinės įrangos funkcionalumas buvo išplėstas. Be to, didesnių ir didelės raiškos skystųjų kristalų monitorių naudojimas leido žymiai padidinti radaro informacijos rodymo sistemos efektyvumą, pagerinti bendrą orlaivio ergonomiką, sumažinti įgulos nuovargį. Be to, A-50U įrengtas modernus navigacijos kompleksas.

 

Koncerno „Vega“, kuris priklauso „Roselektronika“ holdingui, generalinis dizaineris Viačeslavas Michejevas sakė, kad artimiausiu metu kitas A-50 bus atnaujintas iki modifikacijos A-50U, nes yra didelis tokio tipo lėktuvų poreikis. Visų pirma jis pažymėjo, kad šių orlaivių panaudojimas karo veiksmuose Ukrainoje leis greitai susekti Ukrainos pajėgų oro taikinius ir „veiksmingai juos atremti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(15)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()