„Tai itin įžeidė Lenkijos visuomenę. Greitai to nepamiršime. Pasekmės bus milžiniškos“  ()

Ukrainos politikai perlenkė lazdą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-24 „Tai itin įžeidė Lenkijos visuomenę. Greitai to nepamiršime. Pasekmės bus milžiniškos“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos pusė mano, kad Lenkijos ir Rusijos sulyginimai, pastarosiomis dienomis pasirodę Ukrainos politikų pareiškimuose, itin įžeidžia Lenkijos visuomenę.

Apie tai „Twitter“ („X“) pranešė Lenkijos užsienio reikalų ministras Zbigniewas Rau, informuoja „Censor.NET“.

„Jie (tokie pareiškimai – red.) verčia giliai permąstyti lenkų sąmonę Ukrainos ir ukrainiečių atžvilgiu ne tik kolektyviai, bet visų pirma individualiai. Tuose pačiuose namuose, kur spontaniškai priimdavome ukrainiečių pabėgėlius, prie stalų, kur klausydavomės pasakojimų apie jų likimą, šiandien stebimės, kaip galima lenkus ir rusus minėti vienoje gretoje kaip ukrainiečių skriaudikus“, - rašo jis.

Rau pabrėžia, kad Lenkija, kaip ir Ukraina, šimtmečius buvo rusiškojo imperializmo auka, kuris „tiek 1939 m. Lenkijoje, tiek 2022 m. Ukrainoje bandė mus pavergti smurtu, plėšimais, deportacijomis ir šaudymais“.

„Mūsų vyriausybės pagalba Ukrainai ir ukrainiečiams tapo įmanoma dėl beveik kiekvienoje lenkų šeimoje esančio supratimo, užuojautos ir simpatijos Ukrainai. Todėl dabartinė Ukrainos politika mums yra ne tik žalinga ir skausminga, bet visų pirma įžeidžianti. Sunku manyti, kad ji bus greitai pamiršta. Štai kodėl ji yra žalinga Ukrainai. Kartu mes dėl jos galime daug prarasti. Mes tikime Ukrainos pergale. Mes neliksime nuošalyje. Tačiau neleisime, kad mūsų santykiai su Lenkija būtų perkami vardan privataus kapitalo ir užsienio interesų, priešiškų Lenkijai ir Ukrainai“, - pažymi Rau.

 

Jis taip pat pažymėjo, kad prireiks titaniško darbo, norint atkurti Lenkijos visuomenės pasitikėjimą Ukrainos valdžios institucijų geranoriškumu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(15)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()