Skamba pavojaus varpai. Į Rusiją grįžta stalinizmas  ()

Represijos Rusijoje pasiekė Stalino laikų lygį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžios institucijos griebėsi „išvystytų represijų“ ir nuolat priima naujus įstatymus, slopinančius bet kokios formos kritiką ir nesutikimą.

Nuo 2022 m. vasario mėn. prasidėjus visapusiškam karui Ukrainoje, represijos Rusijoje pasiekė stalinistinį lygį, tai Ženevoje vykusioje spaudos konferencijoje pareiškė vadovaujanti JT žmogaus teisių ekspertė Marianna Kacarova.

„Represijų prieš nepriklausomą žiniasklaidą, pilietinę visuomenę ir apskritai prieš visus, kurie reiškia nesutikimą, lygis... neturi precedento naujausioje istorijoje“, - teigia M. Kacarova.

Pristatydama savo ataskaitos išvadas, Marianna Katsarova teigė, kad „pilietinė visuomenė Rusijoje yra blokuojama valdžios institucijų“, o „represijos yra labai išvystytos“. Tuo pat metu Rusijos valdžia beveik kiekvieną savaitę priima naujus įstatymus, kuriais „slopina“ bet kokios formos kritiką ir nesutikimą.

 

Kazarova 2023 m. gegužės 1 d. buvo paskirta JT nepriklausoma eksperte žmogaus teisių padėčiai Rusijoje tirti. Rusija nepripažino Kacarovos įgaliojimų ir neleido jai įvažiuoti į savo teritoriją. Be to, Rusijos atstovai JT boikotavo šią savaitę JT Žmogaus teisių taryboje vykusius debatus dėl jos ataskaitos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(4)
(35)

Komentarai ()