F-35 pilotas paskambina į 911. Skamba visa Amerika, kas buvo toliau  ()

Neseniai JAV iš modernaus naikintuvo F-35 „iššokęs“ amerikietis pilotas, po kurio lėktuvas kuriam laikui dingo, nusileido privataus namo kieme Pietų Karolinoje ir paskambino 911.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai tapo žinoma iš skambučio į pagalbos tarnybą garso įrašo, kurį paviešino agentūra „Associated Press“.

Keturių minučių trukmės įraše užfiksuotas trijų žmonių pokalbis: Šiaurės Čarlstono vyriškis, kuris ramiai paaiškina, kad į jo kiemą parašiutu nusileido pilotas; pilotas, kuris nežino, kas nutiko jo reaktyviniam lėktuvui F-35; ir sutrikusi dispečerė, bandanti tai „suvirškinti“.

„Namuose turime pilotą ir tikiu, kad jis nusileido mano kieme, ir mes bandome išsiaiškinti, ar galėtume į namus nusiųsti greitosios pagalbos automobilį“, – skambučio metu sakė gyventojas.

47 metų pilotas sakė, kad po kritimo, kuris, jo vertinimu, kuris buvo iš daugiau nei 600 m aukščio, jam viskas gerai, išskyrus nugaros skausmus. Gyventojas pastebėjo, kad pilotas atrodo gerai.

„Ponia, sudužo karinis lėktuvas. Aš esu pilotas. Mums reikia pradėti gelbėjimo operaciją... Nežinau, kur yra lėktuvas. Jis turėjo kažkur nukristi. Katalputavausi“, – pasakojo pilotas dispečerei.

Vėliau pokalbio metu jis vėl prašė medikų pagalbos.

„Ponia, aš esu karo lakūnas ir katapultavausi. Ką tik parašiutu nusileidau ant žemės. Ar galite nusiųsti greitąją pagalbą?“, - sakė pilotas.

 

Jūrų pėstininkai pilotą apibūdino kaip patyrusį pilotą, turintį dešimtmečių patirtį.

F-35 sudužo sekmadienį (rugsėjo 17 d.) po to, kai pilotas katapultavosi virš Čarlstono ir nusileido gyvenamojo namo kieme netoli Čarlstono tarptautinio oro uosto.

Pasak JAV jūrų pėstininkų korpuso, naikintuvas skrido tik apie 300 metrų aukšyje, o pilotui palikus orlaivį toliau skrido 100 kilometrų, kol sudužo kaime netoli Indiantauno. Nuolaužų paieškos truko ilgiau nei parą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(29)
(-22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: