„Rusija pripažįsta 1991 m. sienas ir pasirengusi taikos deryboms“ (Video)  ()

Be to, savo kalboje Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministras Vakarus pavadino „melo imperija“, pareiškė, kad Rusijos Federacija gerbia Ukrainos teritorinį vientisumą ir pažymėjo, kad neklausė Ukrainos prezidento kalbos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-24 „Rusija pripažįsta 1991 m. sienas ir pasirengusi taikos deryboms“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 20 d. Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas kalbėjo JT Generalinės Asamblėjos 78-ojoje sesijoje, o rugsėjo 22 d. surengė spaudos konferenciją apie darbo rezultatus ir padarė keletą pareiškimų.

Lavrovas, be kita ko, žurnalistams sakė, kad Rusija yra pasirengusi deryboms dėl Ukrainos, tačiau pasiūlymai dėl paliaubų nebus svarstomi, o tada staiga paskelbė, kad Rusija gerbia „Ukrainos teritorinį vientisumą“, rašo TASS.

Į Lavrovo spaudos konferenciją, kaip pranešė Rusijos žiniasklaida, susirinko „rekordinis žurnalistų skaičius“. Ir jis padarė ne vieną pareiškimą dėl karo Ukrainoje ir net asmeniškai prezidentą Zelenskį, nors pats sakė, kad neklausė Zelenskio kalbos. Volodymyras Zelenskis kalbėjo antras, o Lavrovas – dvyliktas. Ukrainos lyderis paliko posėdžių salę nelaukęs Lavrovo kalbos.

„Žinau, kad Zelenskis gali pasakyti. Jis, beje, nebuvo geros nuotaikos. Po to žiūrėjau per televizorių, jis buvo kažkoks nepatenkintas. Visi žinome, ką jis pasakys. Kam gaišti laiką, turėjau 33 suplanuotus dvišalius susitikimus, ir jie apskritai buvo daug naudingesni“, – sakė Rusijos diplomatas.

Kalbėdamas apie derybų klausimą, Lavrovas sakė, kad Kremlius yra pasirengęs deryboms, tačiau be paliaubų.

„Dirbame realioje susidariusioje situacijoje. 2022 metų kovą ir balandį buvo derybos, viskas jau buvo parafuota. Tačiau po dviejų dienų įvyko Buča. Taigi dabar, kai mums praneša apie derybas, Putinas labai aiškiai pasakė: taip, mes esame pasiruošę deryboms, bet nesvarstysime jokių pasiūlymų dėl paliaubų, nes tai svarstėme vieną kartą, bet jūs mus apgavote“, – sakė Lavrovas, pranešęs, kad būtent Vakarai esą „uždraudė Kijevui derėtis su Maskva“.

 

„Mes buvome ne šiaip pasiruošę, susitarėme deryboms, susitarėme 2022 metų balandį. O po to, kaip suprantu, Zelenskiui buvo pasakyta: kadangi jie taip greitai susitarė, tai išvarginkime juos“, – sakė Lavrovas.

Jis taip pat pareiškė, kad Rusija tariamai gerbia Ukrainos teritorinį vientisumą visų Kijevo pažadų, įtvirtintų Nepriklausomybės deklaracijoje, vykdymo sąlygomis.

„Žinoma, dar 1991 m. pripažinome Ukrainos suverenitetą, remdamiesi Nepriklausomybės deklaracija, kurią Ukraina priėmė išstojusi iš Sovietų Sąjungos. Deklaracijoje parašyta daug gerų dalykų, visų pirma, kad jie gerbs tautinių mažumų teises, gerbti rusų kalbos ir kitų kalbų teises, ten tiesiogiai minima rusų kalba. Tada visa tai buvo įtraukta į Ukrainos konstituciją“, – sakė ministras.

 

Tačiau Nepriklausomybės deklaracijoje vienas iš pagrindinių punktų mums buvo tas, kad Ukraina bus neprisijungusi šalis, nestos į jokius karinius aljansus. Toje versijoje, esant tokioms sąlygoms, mes palaikome Ukrainos teritorinį vientisumą“, - pridūrė Lavrovas.

„Mes neturime problemų dėl Ukrainos teritorinio vientisumo, ją sunaikino tie, kurie įvykdė ir palaikė perversmą, kurio lyderiai paskelbė karą saviesiems ir pradėjo bombarduoti savuosius“, – reziumavo Lavrovas.

Cituodamas Putiną, užsienio reikalų ministras Vakarus taip pat pavadino „melo imperija“.

„Įpratę iš aukšto žiūrėti į likusį pasaulį, amerikiečiai ir europiečiai dažnai duoda pažadus, prisiima įsipareigojimus, ypač rašytinius ir teisiškai įpareigojančius, o paskui tiesiog jų nevykdo. Kaip pažymėjo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Vakarai yra tikra „melo imperija“, – sakė Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(51)
(-42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()