Tai nebejuokinga. Azerbaidžano pajėgos smogė Rusijos armijai (Video)  ()

Maskva tyli apie savo karinės bazės Kalnų Karabache sunaikinimą, kad nesugadintų santykių su Azerbaidžanu ir Turkija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-24 Tai nebejuokinga. Azerbaidžano pajėgos smogė Rusijos armijai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per savo karinę operaciją Karabache Azerbaidžano kariuomenė surengė atakas, įskaitant Rusijos kariuomenės bazės ataką. Jau pirmą dieną buvo sudeginta Rusijos ginkluotųjų pajėgų bazė, apie kurią Maskva nutylėjo.

Z kanalai dabar liūdnai pareiškia, kad Rusijos Federacija „turės susitaikyti“ dėl šio nedraugiško žingsnio.

Ukrainos žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis atkreipė dėmesį į tai savo tinklaraštyje. Kazanskį ypač domino garsaus Rusijos propagandisto Aleksandro Koco postas dėl Karabacho įvykių. Komentuodamas Rusijos ginkluotųjų pajėgų bazės sunaikinimo vaizdo įrašą, jis rašė, kad tai jau ketvirtas užfiksuotas incidentas ir „akivaizdu, kad jo negalima priskirti nelaimingam atsitikimui“.

Kremliaus propagandos retorika Karabacho ir Ukrainos klausimais, kaip paaiškėjo, skiriasi radikaliausiai.

 

„Žinoma, nurašyti negalima. Bet vis tiek reikia susitaikyti. Juk nebuvo įsakymo atidaryti burną ir loti Alijevo (Azerbaidžano prezidentas) kryptimi. Todėl Kocas, kuris anksčiau taip įnirtingai ragino bombarduoti ukrainiečius miestuose ir smūgiuoti į sprendimų priėmimo centrus Kijeve, dabar murma kažką neaiškaus ir gėdingo“.

„2022 metų vasarį, kai buvo ruošiamasi invazijai į Ukrainą, šie niekšai Donecke susprogdino UAZ automobilius, siekdami tai pavadinti Ukrainos agresija ir, šiuo pretekstu šaudyti raketomis į prekybos centrus ir daugiaaukščius pastatus“.

 

„Tada Kocas buvo labai karingas ir drąsus. Dabar, kai iš tikrųjų mušami ir žudomi rusų kareiviai, kariuomenės vadai tik vangiai piktinasi ir bailiai murma. Ne veltui jie vadinamos „karo žiurkėmis“, – pažymėjo žurnalistas.

Savo operacijos metu Azerbaidžanas, be kita ko, apšaudė automobilį su Rusijos „taikdariais“. Įvairių šaltinių duomenimis, per šiuos įvykius žuvo nuo 5 iki 8 Rusijos karių, įskaitant Rusijos „taikos palaikymo“ pajėgų vado pavaduotoją Karabache. Maskva į šį incidentą reagavo kuo taikiau ir ramiau, slėpdama aukų skaičių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(0)
(43)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()