„Žengtas didžiulis žingsnis į priekį.“ Bachmuto planas  ()

Apie tvirtovės miesto išvadavimą kalbėti dar anksti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgos pasiekė taktinės sėkmės, kai iš okupantų išlaisvino Kliščijivkos ir Andrijivkos kaimus, esančius už 8 kilometrų nuo Bachmuto. Kariai artėja prie greitkelio T-0513. Tačiau apie tvirtovės miesto išvadavimą kalbėti dar anksti.

Apie tai, interviu su OBOZREVATEL, kalbėjo karo ekspertas, atsargos pulkininkas Petro Černikas.

„Kalbant apie galimą operatyvinį Bachmuto apsupimą, žengtas didžiulis žingsnis į priekį. Rusai kovos už jį iki mirties. Kodėl? Nes jis yra politinis. Putinas pasakė, kad jis buvo paimtas, už Bachmutą jis apdovanojo žemesnius herojus. Suprasdami, kad rusai moka masiškai mirti „už Tėvynę, už didybę“, šiuo atveju, už Putiną, jie tai padarys. Jie negalės iš ten išeiti“, – pažymėjo ekspertas.

Jo nuomone, geriausias scenarijus, kuris gali išsivystyti artimiausiomis savaitėmis, yra operatyvinis apsupimas. Būtent tada keliai, įskaitant T-0513, patenka į artilerijos, ypač trumpojo nuotolio artilerijos, minosvaidžių, veikiančių iki 7 kilometrų atstumu, ugnies kontrolę.

 

Ekspertas paaiškino, kad visiškas apsupimas yra tada, kai kiekviename take, kiekviename kelyje yra kontrolės punktas. Tačiau kalbėti apie visišką apsupimą nėra teisinga, nes priešas visa tai naikins.

„Kalbant apie patį mūšį dėl Bachmuto, aš nesu tikras, kad toks mūšis būtinas. Leiskite jums priminti, kaip rusai paėmė Bachmutą - didžiuliais „mėsos“ šturmais. Negalime sau leisti išmesti tūkstančių savo karių skerdimui tik tam, kad paimtume Bachmutą. Išmintingiau nutraukti visą priešo logistiką, kad jie pradėtų valgyti žiurkes. Manau, kad taip ir nutiks“, – sakė Černikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(0)
(75)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: