Galingas smūgis. Kurske nušluota Rusijos aviacijos pulko vadovybė!  ()

Dėl atakos buvo sužeisti ir žuvo 5 naikintuvų aviacijos pulko vadai. Rusijos valdžia oficialiai nepranešė apie žuvusiųjų ar sužeistųjų skaičių per dronų ataką oro bazėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sekmadienį, rugsėjo 24 d., Kurske nugriaudėjo virtinė sprogimų. Dronas užpuolė FSB pastatą ir naftos perdirbimo gamyklą netoli Chalino aerodromo. Ukrainos GUR praneša, kad Kursko srityje esančiame Chalino aerodrome bepilotis orlaivis susprogdino 14-ojo gvardijos naikintuvų pulko vadovybę, rašo „Babel“.

Leidinio duomenimis, buvo sužeisti arba pašalinti:

  • Rusijos ginkluotųjų pajėgų 14-ojo aviacijos pulko vadas;
  • vienas iš vado pavaduotojų;
  • keli aviatoriai;
  • oro uosto darbuotojai;
  • FSB karinės kontržvalgybos atstovas.

Dabar žvalgyba aiškinasi duomenis apie jų būklę.

LIGA.net, remdamasis savo žvalgybos šaltiniais, rašo , kad oro pulkas yra ginkluotas lėktuvais Su-30SM.

Leidinio pašnekovo iš GUR teigimu, galingas sprogimas nugriaudėjo tiesiai ant kilimo ir tūpimo tako. Po to žuvusieji ir sužeistieji buvo išvežti iš įvykio vietos.

 

Ukrainos dronas esą buvo perimtasRusijos EW priemonėmis netoli aerodromo, o tada dronas „saugiai nusileido“ ant kilimo ir tūpimo tako.

„Jo apžiūrai ir vėlesniam fotografavimui atvyko oro pulko vadovybė ir FSB pareigūnai. Kai „garbinga“ delegacija bandė apžiūrėti „trofėjinį“ droną, jis detonavo“, - apie GUR specialiąją operaciją pasakojo šaltinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()