Karas plečiasi. Atakuotas NATO šalies pasienis (Foto, Video)  ()

Dronų kamikadzių ataka regione truko dvi valandas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas plečiasi. Atakuotas NATO šalies pasienis.

Rugsėjo 26-osios naktį Rusijos ginkluotosios pajėgos apšaudė Orlivkos – Isakčos pasienio postą Odesos srities Izmajilo rajone. Tai praneša vietiniai „Telegram“ kanalai.

Pranešama apie daugiau nei 20 sugadintų automobilių, netoliese taip pat važiavo keleivinis autobusas, važiuojantis iš Bukarešto į Odesą.

Socialiniuose tinkluose buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame viena iš keleivių dalijasi įvykio įspūdžiais. Sprendžiant iš vaizdo įrašo, autobusas apgadintas minimaliai.

Taip pat buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas sprogimo momentas iš Rumunijos pusės.

Vėliau Odesos regiono karinė administracija patikslino, kad Izmajilo rajoną užpuolė atakos bepiločiai orlaiviai, kurių ataka truko apie dvi valandas.

Odesos regiono karinės administracijos duomenimis, buvo apgadinta uosto infrastruktūra ir užsidegė daugiau nei 30 vilkikų, 6 furgonai. Sužaloti du vairuotojai, vienam iš jų medikų pagalba suteikta vietoje, kitas dėl rankos traumos paguldytas į ligoninę.

 

Taip pat apgadintas patikros punkto pastatas ir sandėliai.

Sprogimo filmuota medžiaga taip pat pasidalijo Rumunijos pilietis, kuris išpuolio metu buvo muitinėje, praneša „Euronews“.

„Apie trečią valandą nakties atvykau į muitinę Orlivkoje, važiuodamas iš Chersono, perėjęs pasų kontrolę, išgirdau triukšmą, apie tai pranešiau pasieniečiui. Sakė, kad negirdėjo. Paspartinau žingsnius ir bėgau kuo greičiau. Kai nuvažiavau į muitinę, už manęs muitinės aikštelėje sprogo dronas“, – pasakojo liudininkas.

 

„Dar greičiau lėkiau, greitai įlipau į keltą ir bandžiau pranešti, kad ateina daugiau žmonių, nes buvo labai triukšminga. Kitas dronas sprogo už 30-40 metrų nuo mūsų, Ukrainos muitinėje. Su autobusu pavyko įsėsti į keltą ir, žinoma, keltas išplaukė. Dronai girdimi labai toli“, – pridūrė įvykio liudininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(13)
(-5)

Komentarai ()