Ukrainai atsiųs naudojimui nebetinkamas raketas. Kas nutiko  ()

Bulgarija Ukrainai perduos raketų, kurios nėra tinkamos naudoti. Kodėl? Todėl, kad Ukraina jų prašė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bulgarijos Nacionalinės Asamblėjos Gynybos komitetas pritarė sprendimui suteikti Ukrainai netinkamas naudoti raketas S-300 sistemoms, praneša Bulgarijos naujienų agentūra. Tai gali atrodyti kaip keistas sprendimas, bet Ukrainai tai - vertingos dovanos.

„Bulgarija neturi pakankamai pajėgumų, kad galėtų savarankiškai taisyti šiuos ginklus. Jų naudojimas mūsų kariuomenėje sukeltų rimtą pavojų Bulgarijos karių gyvybėms. Kitaip nei Bulgarija, Ukraina pareiškė, kad turi galimybę tokias neveikiančias raketas sugrąžinti į tarnybą“ – teigė sprendimo iniciatoriai. Anot jų, Ukraina šias raketas suremontuos ir jomis galės sustiprinti oro gynybą.

Kai kurie Bulgarijos parlamentarai įrodinėjo, kad toks sprendimas kelia grėsmę jų šalies nacionaliniam saugumui ir net reikalavo gynybos ministro atsistatydinimo.

Pats Bulgarijos gynybos ministras Todoras Tagarevas aiškino, kad pasiūlyme teikti papildomą karinę pagalbą Ukrainai nėra jokių priešlėktuvinių raketų sistemų. Jis patikslino, kad Bulgarija Ukrainai suteiks tik raketas, kurių pati negali suremontuoti.

 

Raketos tėra vienkartiniai orlaiviai. Jos turi variklius, kurą, daviklius, valdymo paviršius. Visa tai gali sugesti, pasenti. Bulgarija tų S-300 raketų neremontuos, bet ir nenaudos. O sendamos jos taps našta ir jas teks utilizuoti. Taigi, Ukraina dabar jas paims, suremontuosi ir panaudos pagal paskirtį.

(95)
(6)
(89)

Komentarai ()