Keturios VDV divizijos atvyko į frontą. Bręsta pavojus  ()

Keturios Rusijos oro desanto pajėgų divizijos atvyko prie Tokmako ir Rabotynės: jie gali pradėti puolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešas nesustoja ir reguliariai stiprina savo gynybos linijas, kurias Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali bet kurią akimirką pralaužti. Dabar į frontą atkeliauja nauji rezervai.

Keturios Rusijos oro desanto pajėgų divizijos atvyko prie Tokmako ir Rabotynės. Bręsta pavojus.

Apie tai interviu „Obozrevatel“ rugsėjo 26 dieną kalbėjo karo ekspertas Vladislavas Selezniovas.

Anot jo, priešo veiksmai gali būti siejami su būsimais kontrpuolimo veiksmais. Be to, rusai bando sukurti naujas gynybos linijas, kad neleistų Ukrainos kariuomenei veržtis į priekį.

„Šioje fronto atkarpoje tarp Rabotynės ir Tokmako, maždaug 20 kilometrų atstumu, susitelkę mažiausiai keturių Rusijos okupacinės armijos oro desantininkų divizijų daliniai, tarp jų – ir garsiausias Pskovo dalinys. Jie pasiruošę ne tik sulaikyti Ukrainos kariuomenės veržimąsi į priekį, bet ir vykdyti savo kontrpuolimo veiksmus, nes pagrindinė desantinių pajėgų misija yra puolimas“, – sakė Selezniovas.

Karo ekspertas pažymėjo, kad Ukrainos kariuomenės veržimasis į šią fronto dalį yra ne kas kita, kaip taktinio pobūdžio. Kol kas kalbame apie vietinės reikšmės mūšius. Ukrainos ginkluotosios pajėgos daro viską, kas įmanoma, kad pravažiuotų vadinamąsias „Surovikino linijas“, kurios yra platus įtvirtinimų tinklas.

 

„Tai yra visas tinklas apkasų, einančių vienas po kito, tarp kurių yra minų laukai, be to, šie apkasai ne visada klojami lygiagrečiai, kai kurie statmeni, kad atremtų galimus Ukrainos kariuomenės išpuolius iš flangų. Taigi, kai mūsų kariuomenė kerta vieną, du ar kelis apkasus, tai nereiškia, kad už šios apkasų linijos nėra naujų apkasų linijų, naujų minų laukų linijų ir kliūčių“, – apibendrino Selezniovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(35)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: